Ze starosty podvodníkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ze starosty podvodníkem!

Petr Vladovič včera svých činů litoval.
Petr Vladovič včera svých činů litoval. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Politika vynese na výsluní nejrůznější »exoty«. Ale Petr Vladovič (33) mezi nimi hraje prim. Už od 12 let chodil na zasedání obecního zastupitelstva, ve dvaceti se stal nejmladším starostou v Česku. Pak se však dal na kariéru podvodníka, za kterou si má odsedět 2,5 roku.

Bývalý starosta Slavkova Petr Vladovič využil důvěry lidí a postupně od nich vylákal 1,2 milionu korun. Mezi podvedenými je i řada seniorů. A terčem jeho podvodů se stali i hoteliéři. Od října 2017 do září 2018 nocoval a jedl v hotelích Voroněž v Brně, Nivnici a Velké Lhotě, kde dluží celkem 52 tisíc.



Byl i u Krause

Tehdy nadšený mladý starosta se v prosinci 2006 proslavil i vystoupením v pořadu Uvolněte se prosím u Jana Krause. Popsal tam, že se o politiku zajímal už od deseti let. „Četl jsem publikace, noviny, sledoval denně zprávy. Večer jsem si poslechl CD Goťáka a šel spát,“ líčil tehdy.

Chtěl spáchat sebevraždu
Obyvatele Slavkova obrat jejich bývalého starosty překvapil. „Udělal hodně dobrého. Proč se vše otočilo, nevím. Pokusil se i o sebevraždu. Z obce na nějakou dobu zmizel,“ popsal zdroj Aha!.


Mnoho žalob
Podle Vladoviče je trest příliš přísný. „Všeho lituji a stydím se. Rozhodl jsem se skončit s pácháním této činnosti. Nechtěl jsem se už skrývat, utíkat, ale napravit to,“ řekl muž, který žádal podmínku. Soud ale včera jeho odvolání zamítl. Jak z jednání vyplynulo, čeká ho opět soud. Je totiž obviněn z dalších podvodů, kterých jsou údajně desítky v hodnotě několika milionů.

Přečtěte si
Karla Fruhaufova
8. 10. 2023 • 07:43

NÁVRH NA ZÁKAZ POBYTU A VYHOŠTĚNÍ Z EVROPSKÉ UNIE PRO ''OSOBU NEŽÁDOUCÍ'': PETR VLADOVIČ

Petr Vladovič (dat. nar. 21.5.1986, občan EU) - během výročí připomenutí Okupace Československa armádami Varšavské smlouvy dne 21. 8. 2023 v Žilině narušil se svými příznivci vzpomínkové akty, Evropskou unii a Velkou Británii označil za Říše zla, veřejně odsoudil sankce zavedené EU proti Ruské federaci a obvinil Unii i Británii z vyprovokování této války.

Veřejně podpořil okamžité zrušení sankcí proti ruskému oligarchovi, podnikateli, miliardáři a filantropovi Vjačeslavu Moše Kantorovi, který je rovněž předsedou Evropského židovského kongresu. Zde Vladovič hovoří a útoku na Israel - Svatou zemi, hlavní důkaz evropského antisemitismu a rasismu, a také označil Kantora za ochránce nejsvětějšich hodnot a pilířů na kterých je postavena naše Židovská a Křesťanská civilizace, které současné vedení EU i většiny členských zemí systematicky likvidují, zavádí novou komunistickou totalitu a diktaturu. Své vystoupení zakončil Petr Vladovič tím, že prohlásil Oni zase začali válku, ale my jí zase vítězně ukončíme!

Jednání Petra Vladoviče, byť tedy občana Evropské unie, považujeme za silně nepřátelské a především ohrožující pro národní bezpečnost všech členských zemí Evropské unie i Unie jako celku. Evropská rada i další orgány Unie, vzhledem k závažnosti situace spojené s válečnou agresí Ruské federace vůči územní celistvosti a nezávislosti Ukrajiny, že je nutné uložit omezující opatření vůči předním podnikatelům, kteří působí v hospodářských odvětvích poskytujících vládě Ruské federace významné zdroje
příjmů, a vůči osobám, jež podporují vládu Ruské federace nebo mají z vazby na tuto vládu prospěch. Zde je potřeba jednoznačně uvést oligarchy v čele s Kantorem, kteří jsou podporování lidmi jako Vladovič. Toho lze jednoznačně označit pojmem z diplomacie Persona non grata - nežádoucí osoba.

Vladovičův další pobyt na území členských států Evropské unie je velkým rizikem neboť svým p

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.