Chlapečka hodila do kontejneru. Jak dlouho bude za mřížemi?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Chlapečka hodila do kontejneru. Jak dlouho bude za mřížemi?!

Božena S. skrývala u soudu svoji tvář před novináři.
Božena S. skrývala u soudu svoji tvář před novináři.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Zahodila čerstvě narozeného zdravého chlapce do kontejneru na sklo v Teplicích. To bylo loni v dubnu, druhý den našel tělíčko bezdomovec. A včera poslal ústecký Krajský soud Boženu S. (30) za vraždu na 15 let do vězení.

Božena S. se snažila ale přesvědčit soud o tom, že v době porodu byla rozrušená. „Nevím, proč se to stalo, jako by mi někdo říkal v hlavě, co mám dělat,“ vzlykala. O těhotenství do poslední chvíle prý nevěděla. „Nebylo mi dobře, bolela mě záda, tak jsem si vlezla do vany a pak přišly stahy a já porodila,“ vypověděla už dříve na policii. O jejím očekávání neměl ponětí ani její druh Jiří K. (44), který v době porodu spal vedle v ložnici. „Toho si nemohl nikdo všimnout, ona byla vždycky silná, takže nějakých 10 kilo navíc na ní nebylo vidět,“ vypověděla rodinná známá.

Musela cítit pohyby dítěte

Podle soudní znalkyně Marie Šťastné je tvrzení obžalované liché. „I s ohledem na to, že už má dvě děti, které také mimochodem rodila tajně a bez pomoci, musela pozorovat například pohyby plodu, ztrátu menstruace a podobně,“ vysvětlila. Předsedkyně senátu se přiklonila na stranu znalců a obžalovanou poslala na 15 let za mříže. Božena S. musí také zaplatit otci zavražděného chlapce 200 tisíc a jejich společné dceři půl milionu. Za druhé její dítě musí vznést požadavek jeho otec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.