Nebezpečný pták v Plzni už 10 dnů útočí na běžce : Dravec napadl 4 lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nebezpečný pták v Plzni už 10 dnů útočí na běžce : Dravec napadl 4 lidi!

Běžci dravec způsobil ránu dlouhou 7,5 centimetru.
Běžci dravec způsobil ránu dlouhou 7,5 centimetru. (Foto DESOP a ara)

„Cítil jsem ostré škrábnutí. Ukrutně jsem se lekl!“ Tak Aha! popsal útok neznámého dravce napadený běžec z Plzně. Ten před ptákem musel utéct do lesa, aby se ho zbavil. 

Dravec v Plzni napadl už nejméně čtyři lidi. Zvířecí záchranáři si nejdříve mysleli, že útočí puštík. Podle napadených to ale sova určitě nebyla. Pták byl větší a zřejmě také mnohem agresivnější. „Běžel jsem a poslouchal hudbu ze sluchátek. Z ničeho nic jsem ucítil škrábnutí, jako když škrtnete hlavou o větev,“ vylíčil napadený sportovec. 

Cvičený dravec

„Nejspíš půjde o ochočeného a sokolnicky cvičeného dravce. Jeho chování je totiž hodně neobvyklé a žádný volně žijící divoký pták by tohle neudělal, nebo alespoň tak často neopakoval,“ řekl zvířecí záchranář Karel Makoň s tím, že nikdo ale nehlásil, že by mu takový pták ulétl. Sokolníci se dravce pokusí vypátrat a odchytit.

Útočil čtyřikrát

Agresivní dravec má na svém kontě už čtyři útoky na lidi. Těch ale může být, mnohem více, ne každý napadení dravcem nahlásil. „Dva muži a jedna žena měli ve stejné lokalitě úplně stejný zážitek. Dravec jim útočil zezadu na hlavu, dlouho je pronásledoval a pak si sedl na větev u cesty. Vše se odehrálo během deseti dnů,“ uvedl záchranář Karel Makoň.



Přečtěte si
zadnice
18. 5. 2019 • 11:07

Asi mu také vadí poslech hudby sluchátky v uších..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.