Drama na letišti Dlouhá Lhota: Přistání bez kola | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drama na letišti Dlouhá Lhota: Přistání bez kola

Díky včasnému zásahu hasičů a velkým zkušenostem pilota nedošlo k tragédii.
Díky včasnému zásahu hasičů a velkým zkušenostem pilota nedošlo k tragédii. (Foto Aktu.cz, HZS)

Zaplatili si a měli se kochat pohledem na Česko z výšky, jenže... Vyhlídkovému letounu Piper PA-28 se čtyřmi lidmi na palubě upadlo kolo. Nouzově přistáli do hasební pěny na letišti Dlouhá Lhota na Příbramsku. Na zem je pustili ale až po dlouhé hodině a půl!

Namísto krásných pohledů na rozkvetlou krajinu, zažili tři pasežeři muka. Poté, co stroji odlétlo kolo, se dozvěděli, že se přistání může změnit v ohnivé peklo. Vzápětí přišla zpráva z letištné věže, kam stav nouze pilot nahlásil, že nesmí na zem. Dostal pokyn, aby z bezpečnostních důvodů nejdříve vyčerpal co nejvíce paliva. Se strojem musel ještě hodinu a půl kroužit.


Přistání do pěny
Na místo byly povoláni policisté, záchranáři i hasiči. Ti přistávací plochu pokryli vrstvou hasební pěny, aby zabránili případnému vzplanutí stroje po dosednutí na zem. „Letadlo přistálo bezpečně těsně před polednem, nikdo není zraněný. Pilot to zvládl úžasně,“ řekla mluvčí Tereza Fliegerová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.