Smartwings v létě omezí svůj provoz: Boeing hlásí další chybu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smartwings v létě omezí svůj provoz: Boeing hlásí další chybu!

Boeing 737 Max 8 Smartwings
Boeing 737 Max 8 Smartwings (Profimedia)

Letecký dopravce Smartwings v létě omezí kapacity svých letů o osm procent. Společnost tak dočasně pozastaví provoz některých linek nebo sníží počet letů do některých destinací. Na vybraných linkách také upraví letové časy. Zákazníkům dotčených spojů dopravce nabídne jiné lety, případně vrácení peněz.

Jde o důsledek současného odstavení strojů Boeing 737 MAX, kterých má dopravce ve své flotile sedm. Provoz letadel Boeing 737 MAX kvůli březnové nehodě v Etiopii zakázala Evropská agentura pro bezpečnost létání (EASA). Včera americká společnost Boeing informovala, že při opravě softwarového problému stabilizačního systému MCAS, který etiopští vyšetřovatelé označují za jeden z faktorů březnové tragédie, zjistila další chybu na stroji. Týká se řízení vztlakových klapek, Boeing ji označil za »relativně drobnou«. To ovšem nejspíš zdrží opravy o několik dalších týdnů.

Co na to Čedok
„V krajním případě bychom přistoupili k redukci zatím neprodaných míst, což by znamenalo výrazné omezení nabídky zájezdů v poslední minutě. Proto doporučujeme, aby nikdo nespoléhal na nákup dovolené na poslední chvíli,“ vzkazuje svým klientům cestovní kancelář.

Přečtěte si
pt.jmmb@...
7. 4. 2019 • 11:54

Financovat několik projektů s jedním kreditem !!! Financování ve všech sektorech činností, které mohou vyvolat zájem. Jsem aktivní investor, který hledá seriózní partnery se ziskovými projekty, které vyžadují peníze. Jsem ochoten investovat nebo půjčovat peníze. Pro dobré pochopení jsem investor. Žádosti o úvěr jsou také vítány. Pro více informací prosím kontaktujte: pt.jmmb@gmail.com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.