Vypadl z okna hotelu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vypadl z okna hotelu!

Brňan leží v popradské nemocnici, kde ho čeká další zákrok.
Brňan leží v popradské nemocnici, kde ho čeká další zákrok. (Foto TV Markíza )

Jarní dovolená v Tatrách se pro Davida (39) z Brna změnila v boj o život!  Když v Grandhotelu Praha v Tatranské Lomnici opilý v noci hledal záchod, vypadl z okna.

David se zřítil z desetimetrové výšky na beton příkopu, který vede kolem hotelu. Pád přežil jen zázrakem. Nebýt pozorné recepční, turista by zřejmě mezi stěnou hotelu a vysokou zdí zemřel. Když zaslechla rámus a sténání, vyběhla žena ven a ihned zavolala sanitku.



Bojí se následků

„Utrpěl mnohačetná zranění, včetně několik zlomenin a zlomenin obratlů páteře. Má vážně poraněné vnitřní orgány, tenké střevo a močový měchýř,“ informovali lékaři popradské nemocnice. Muže nyní čeká další chirurgický zákrok. „Doufám, že zranění nezanechají trvalé následky, bojím se hlavně o obratle,“ řekl v krátkém rozhovoru pro TV Markíza zraněný. Naštěstí může hýbat rukama i nohama.

Sám na pokoji

Policie podezření na zavinění cizí osobou nemá. Na pokoji byl totiž David v době pádu sám. „Zadali jsme znalecké posudky, odběry krve, vyslýcháme svědky,“ řekla Aha! policistka Jana Ligdayová s tím, že událost kvalifikují jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

Časté pády
Svědci se shodují, že Brňan byl opilý. Zdravotníkům po pádu popsal, že chtěl jít na záchod, ale otevřel prý »nesprávné dveře«. Podle popradských lékařů jsou pády turistů z oken v Tatrách poměrně častou záležitostí. Příčinou je prý kombinace alkoholu a nadmořské výšky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.