MHD v Hranicích: V elektrobusech a zadarmo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

MHD v Hranicích: V elektrobusech a zadarmo

Autobusy v Hranicích už deset dní vozí cestující zdarma.
Autobusy v Hranicích už deset dní vozí cestující zdarma. (Foto Město Hranice)

Velká spokojenost s městskou hromadnou dopravou panuje v Hranicích. Už deset dní tam totiž autobusy jezdí úplně zdarma – a pro všechny.

„Město se tímto krokem snaží podpořit větší využívání hromadné dopravy a tím přispět k lepšímu ovzduší,“ řekl Aha! mluvčí hranické radnice Petr Bakovský. Vysvětlil, že v otázce zlepšení kvality ovzduší jde už o druhý krok. „Tím prvním byla elektrifikace, kdy všechny naše autobusy už rok jezdí na elektrický pohon,“ konstatoval Bakovský.


Hranice jsou prvním městem v Olomouckém kraji, které zrušilo jízdné v MHD. Navíc seniorům nad 65 radní vyjednali cestování zdarma i v krajských příměstských autobusech. „První ohlasy po deseti dnech provozu bez jízdného naznačují, že to byl krok správným směrem. Řidiči autobusů hlásí, že vzrostl počet cestujících, což byl záměr,“ dodal Bakovský.

Víte, že...
...v Česku jezdí MHD zdarma v Hořovicích, Frýdku-Místku, Valašském Meziřící, Strakonicích, Lovosicích, Litoměřicích a Říčanech?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.