Třináctkrát trestaný recidivista se chtěl zabít: Napsal SMS policajtovi, který ho zatýkal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Třináctkrát trestaný recidivista se chtěl zabít: Napsal SMS policajtovi, který ho zatýkal

Lukáš Vojík Aha! ukázal silniční most za Pelhřimovem, odkud chtěl skokem ukončit život.
Lukáš Vojík Aha! ukázal silniční most za Pelhřimovem, odkud chtěl skokem ukončit život.  (Foto Aha! – Jiří Čada)

Život se rozhodl ukončit skokem z mostu! Ještě před tím se však třináctkrát trestaný Lukáš Vojík (42) z Pelhřimova rozhodl rozloučit s jediným »kamarádem«, s policistou, který ho dříve zatýkal.

Skoro dvoumetrový a 120 kilogramů vážící recidivista budí ve svém okolí respekt. Dva roky už však seká dobrotu na svobodě. Našel si práci, bydlení a přítelkyni. Vše se ale v březnu nečekaně začalohroutit a Lukáš se rozhodl ukončit život skokem z mostu za Pelhřimovem.

Loučil se

„Měl jsem ten den volno, když mi přistála v mobilu první SMS zpráva, že se Lukáš chystá skočit a loučil se mnou. Okamžitě jsem mu pochopitelně odpověděl, ať neblbne a pak už jsem se snažil zjistit, kde zrovna je a volal jsem o pomoc své kolegy na linku 158,“ vyprávěl Aha! policista Radko Hladílek.

V poslední chvíli

„Všechno se strašně rychle nakupilo, mé problémy se zdravím i s přítelkyní,“ popsal Lukáš. Ten byl už na cestě na most, když přišla načekaná záchrana. „Byl to pro mě šok, kdy se mi za zády objevila dvě policejní a dvě záchranářská auta,“ vybavuje si. Na policajta vzpomíná jen v dobrém. „Řekněte, kterej kriminálník má rád policajta? Pan Hladílek je ale policajt ze staré školy. Potká vás na ulici a ptá se, jak se daří. Slušnej chlap, mám ho rád,“ říká na adresu svého zachránce.

Frajer, lump, ale přímej chlap

Lukáš Vojík má za sebou téměř polovinu života strávenou v kriminále za rvačky, násilnosti, přepadení a krádeže. „Poprvé si šel sednout v sedmnácti letech. Nikdy neměl řidičák. Jednou jsem ho zastavil v autě a napařil mu pokutu 5000 korun. Povídá mi ‚Pane Hladílek, vy jste první a také poslední policajt, kterému platím hotově.‘ A zaplatil! Frajer, lump, ale přímej chlap,“ popsal Radko Hladílek. Tomu teď Lukáš poslal děkovný dopis na policejní ředitelství v Pelhřimově.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.