Dopravní problém ve Štětí: Zavřeli jediný most! Objížďka má 30 km... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dopravní problém ve Štětí: Zavřeli jediný most! Objížďka má 30 km...

Vjezd na most zakázán. Řidiči se musí otočit.
Vjezd na most zakázán. Řidiči se musí otočit. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Oprava jediného mostu starého 50 let ve městě výrazně komplikuje lidem život ve Štětí na Ústecku. Ti co se potřebují dostat přes řeku na kole nebo pěšky, musí jet přívozem, řidiče pak čeká 30 kilometrová objížďka.

„Hrozný je, že to takhle bude minimálně rok, bude mě to stát dost benzinu a peněz,“ říká Martin Kubík, který pravidelně jezdí ze Štětí do Račic. Cesta, která mu dříve trvala tak 10 minut se teď protáhne na tři čtvrtě hodiny.

„Věříme, že si řidiči ve velmi krátké době zvyknou a budou se situací počítat,“ doufá vedoucí krajského odboru dopravy Jindřich Franěk.

Problémy má i Bohumil Jindra (84) z Hněvic. Do Štětí jezdil pravidelně autem na nákupy. To by se mu ale teď výrazně prodražilo a tak využívá lodní spoj. „Když kupuju balení vod a musím s ním pěšky až k přívozu, je to pro mě v tomhle věku šílený. Nevím, proč třeba město potraviny na druhou stranu nezaváží,“stěžuje si senior.

Přívoz vyplouvá pravidelně po 20 minutách. „Ve špičce dokonce jezdí i dvě lodi, jedna by byla málo,“ vysvětluje kapitán přívozu Štěpán Jirák (47).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.