Vraždil igelitovým sáčkem: Zabil manželku (†53) a tchyni (†82)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vraždil igelitovým sáčkem: Zabil manželku (†53) a tchyni (†82)!

Rostislav K. ukončil trápení nemocné manželky a tchyně.
Rostislav K. ukončil trápení nemocné manželky a tchyně. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Naděje na mírnější trest svitla včera Rostislavu K. (63) z Ostravy. Ten loni v dubnu zavraždil nemocnou manželku (†53) a tchyni (†82). Olomoucký vrchní soud totiž včera nerozhodl. Předtím, než vynese pravomocné rozhodnutí, chce ještě slyšet znalce stran jeho duševního stavu.

Ostravský šofér žil 35 let v harmonickém vztahu se svou ženou a tchyní v domku v Ostravě-Svinově. V roce 2014 se však šťastný a spokojený život začal měnit v tragédii. Jeho milovanou manželku postihla mozková mrtvice, po níž zůstala nemohoucí. Během následujících let pak vážně onemocněla i tchyně.


Už nemohl dál
V dubnu loňského roku se obžalovaný rozhodl, že trápení všech ukončí. Nejprve vešel do ložnice tchyně. Rozloučil se s ní a pak ji udusil igelitovým sáčkem přetaženým přes hlavu. Žena mu prý předtím dala očima a hlavou souhlas k tomuto činu. O chvíli později zabil v přízemí i svoji milovanou ženu. „Manželce jsem řekl: Promiň, Naděnko, je to pro nás pro všechny vysvobození,“ vypověděl u soudu.
Po činu muž zavolal příbuzným, uvařil si kávu a zakouřil si. Pak chtěl na zahradě domu spáchat sebevraždu. V tom mu však zabránili policisté.


Žádá mírnější trest
Krajský soud uznal muže vinným z dvojnásobné vraždy. Vzhledem k polehčujícím okolnostem mu vyměřil trest na spodní hranici sazby – patnáct let odnětí svobody. Obžalovaný včera u vrchního soudu žádal zrušení rozsudku a zmírnění trestu. „Za účelem výslechu znalců k otázce duševního stavu obžalovaného jsme jednání odročili,“ sdělil mluvčí soudu Stanislav Cik s tím, že konečný verdikt by mohl padnout počátkem května.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.