Mastičkář (24) měl 100 rostlin konopí a 300 lysohlávek: Odsedí si osm let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mastičkář (24) měl 100 rostlin konopí a 300 lysohlávek: Odsedí si osm let

Záliba v konopí a lysohlávkách přivedla Jana Krátkého na osm roků do kriminálu.
Záliba v konopí a lysohlávkách přivedla Jana Krátkého na osm roků do kriminálu. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Pěstoval konopí a sbíral halucinogenní houby. Příštích osm let za to Jan Krátký (24) ze Znojemska stráví za mřížemi. Tvrdil, že se přírodními prostředky léčil. 

Drogového deliktu se dopustil tím, že na zahradě rodičů vypěstoval před třemi roky víc než sto dvoumetrových rostlin konopí. Policisté pak u něj při domovní prohlídce objevili ještě 300 lysohlávek. Mladý muž tvrdil, že vše má pro vlastní potřebu pro léčebné účinky rostlin.


„Z rostlin jsem si vyráběl mastičky, trpím několik let atopickým ekzémem a konopí mi pomáhalo více než léčiva, která jsem dostal od doktora na předpis. Párkrát do měsíce, když jsem věděl, že nebudu řídit, jsem si pak na odreagování i zakouřil,” uvedl Krátký. Státní zástupce ale kontroval, že množství, které policisté našli, by nezvládl zkonzumovat, ani kdyby marihuanu kouřil celý život.


U krajského i vrchního soudu následně vyvázl s trestem 4,5 roku. S tím ale nesouhlasil žalobce a podal dovolání k nejvyššímu soudu. „Vázáni právním názorem nejvyššího soudu jsme dnes museli rozhodnout tak, že jsme nově vyměřili trest na hranici spodní sazby, což je osm let. Pro trest pod hranicí, jak byl stanoven původně, podle nejvyššího soudu nejsou podmínky,“ sdělil mluvčí olomouckého vrchního soudu Stanislav Cik.

Přečtěte si
nefimova.1...@...
19. 3. 2019 • 18:49

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.