MDŽ už dnes: 8 tipů pro dámy, jak si užít život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

MDŽ už dnes: 8 tipů pro dámy, jak si užít život

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Shutterstock.com)

Mezinárodní den žen má doby svého největšího lesku už za sebou, ale to není důvod, proč ho neslavit. Ale oslava ženství by se rozhodně neměla omezovat jen na jeden den v roce.

Na prvním místě já

Zní to sobecky, ale přitom je to jedna z mála cest, jak být sobě i ostatním k něčemu. Vzpomínáte si, jak v letadle letušky upozorňují, že v případě problému máte nasadit kyslíkovou masku nejdřív sobě a až potom dítěti? Přesně tak to funguje i v životě. Když se obětujete a pak zkolabujete, nepomůžete tím vůbec nikomu.

Vzhlížet není potřeba

Vzhlížení nechte romantickým filmům a červené knihovně. Jste kapitánem rodiny? Tak nehledejte vzhlížení a koukejte, abyste měly spolehlivého prvního důstojníka, to taky není k zahození.

Naučte se říkat NE

Neberte si vždycky službu, protože se ostatním nehodí. Vám se nejspíš taky nehodí, tak proč máte mít černého Petra? Opravdu chcete jet na rodinnou oslavu přes celou republiku? Opravdu chcete půjčit sestře půl milionu na dům, i když máte pochybnosti, že vám to kdy vrátí? Pomoc je snadná, „ne“, milé, přátelské, ale rozhodné „ne“ vás zachrání.

Chvalte i sebe

Obvyklá ženská neřest. Chválíme děti, věrny doporučením v časopise chválíme partnera... A časem je jediným nechváleným členem rodiny žena matka. A nemyslete, že si toho děti nevšimnou. S překvapením pak zjistíte, že vás zcela v duchu rodinné komunikace považují za černou ovci. A tenhle bič jste si na sebe upletly samy.

Plňte si sny

Nemusí to být zrovna cesta kolem světa, čím začnete. Stačí se konečně objednat na masáž, na kterou už se chystáte dva roky, nebo vyrazit na víkend s kamarádkou. Ano, bez dětí, mimochodem, věděla jste, že děti školního věku už si mohou vzít jídlo z lednice samy? Začněte zas chodit na zumbu nebo třeba na angličtinu a možná zjistíte, že změna není tak vyloučená, jak se zdá.

Zbavte se pijavic

Chytají se nás celý život a pak sají a sají. Může to být kamarádka, která vás má jen za vrbu a vaše problémy ji nezajímají. Může to být soused, který věčně potřebuje výpomoc, může to být vlastní sourozenec, který ve vás budí pocit, že jste mu něco dlužné. Pijavici poznáte snadno. Když ji totiž delší dobu nevidíte, uleví se vám.

Nevěřte vlastním očím

Všechny vypadají tak dokonale, jen vy ne, že? V padesáti jsou štíhlé, po porodu nikde nemají strie, v zimě jsou na horách a v létě u moře. Doba, kdy je na sociálních sítích kdekdo, je nemilosrdná, takže bude nejlepší, když si uvědomíte, že většina lidí na nich ukazuje to, co ukázat chce. Slzy a vrásky vyretušuje.


Ne perfektní, milováníhodná...

Koho máte raději? Bezchybné šprtky, nebo rošťandy? Komu fandíte ve filmu nebo v knize? Jdou vám ty správňačky na nervy? Pokud ano, proč se je snažíte napodobit? Proč všem ukazujete učesanou tvář pro veřejnost, místo toho, abyste se snažily být samy sebou? Láska není odměnou za výkon a dostává ji ten, kdo je schopen milovat ostatní, ale i sám sebe.

Přečtěte si
ivannavratil386
31. 7. 2019 • 18:32

Tak to třeba já mám MDŽ vždy předem zakroužkované v kalendáři. Už máme doma totiž takovou tradici, že své ženě na MDŽ vždy koupím kytici růží. Letos to vyšlo tak, že jsme oba bohužel byli celý den v práci, takže jsem jí ji nechal přes http­s://ww­w.fl­orea­.cz/ poslat přímo do práce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.