Michalu Šnajdrovi (37) přerušili trest: Seděl 14 měsíců v base...za únos, který nespáchal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Michalu Šnajdrovi (37) přerušili trest: Seděl 14 měsíců v base...za únos, který nespáchal

„Jsem šťastný, že se mohu věnovat rodině a hlavně nemocné dceři (3),“ řekl včera Michal Šnajdr.
„Jsem šťastný, že se mohu věnovat rodině a hlavně nemocné dceři (3),“ řekl včera Michal Šnajdr.  (Foto Aha!- Slávka Červená)

Odseděl si více než rok, přitom je nevinný! Michal Šnajdr (37) ze Zlínska dostal 10 za únos dcery podnikatele, soud ho ale nyní pustil na svobodu. Jeho údajný komplic kvůli výčitkám svědomí řekl pravdu a udal skutečné pachatele.

Včera Krajský soud původní výrok o Šnajdrově trestu zrušil. Zároveň povolil obnovu řízení v kauze únosu dcery podnikatele z Kroměříže v roce 2014.

Pět pachatelů

Ladislav Faltýnek (43), který byl souzen za stejný čin, prozradil, jak to před pěti lety opravdu bylo a udal pět lidí. Prý se pohyboval v blízkosti skutečných pachatelů, ale nevěděl o tom. „Pana Šnajdra neznám a já ani on jsme se na únosu nepodíleli. Chci se mu omluvit,“ uvedl. Policie už údajné pachatele obvinila.

Měl strach

Faltýnek už dříve dostal pět let, trest mu ale byl ze zdravotních důvodů odložen. Proč promluvil až nyní? „Bál jsem se, protože jsem byl pod tlakem. Bylo mi vyhrožováno zabitím rodiny, vydírali mě. A ti lidé jsou skutečně nebezpeční. Strach mám i teď,“ vypovídal muž, který podstupuje biologickou léčbu. Údajně nemohl kvůli výčitkám svědomí spát a nakonec ho přítelkyně přesvědčila, aby promluvil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.