Aha! Magický rok 2019: Léčivý rituál podle Petry Alraune - Superměsíc a jasné planety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Aha! Magický rok 2019: Léčivý rituál podle Petry Alraune - Superměsíc a jasné planety

V roce 2016 v noci rozzářil Superměsíc noční Prahu...
V roce 2016 v noci rozzářil Superměsíc noční Prahu... (Foto Aha! – M. Rušinová, D. Malík)

Pohlédněte dnes vpodvečer a večer vzhůru! Od 16.56 hodin oblohu osvítí výjimečně velký a jasný Měsíc v úplňku. Supeměsíc. Stejně, možná i více, bude zářit až za sedm let.

Letos se bude jednat již o druhý Superměsíc, tedy jev při kterém je Zemi blíž než 360 tisíc kilometrů. Ten dnešní bude však podstatně výraznější než lednový.

„Měsíční disk bude mít zhruba o 14 procenrt větší průměr a bude svítit téměř o třetinu více, než je obvyklé,“ řekl Aha! astronom Pavel Suchan. Luna se bude ve večerních hodinách nalézat na východě, naopak nad ránem ji uvidíme na západním obzoru.

Pavel Suchan radí sledovat astronomický jev z vyvýšeného místa, ideálně v kombinaci s hezkou přírodní scenérií. Další podobný jev nás letos čeká ještě 21. března, ale stejné velikosti i zářivosti dosáhne až v roce 2026. I proto by vám ten dnešní neměl uniknout.

... a takhle vypadal při západu.

Mrkněte i na planety...

*Jasný Merkur je vidět nízko nad obzorem mezi jihozápadem a západem. Ideální doba k pozorování je po 18. hodině.
*Mars a Uran jsou večer v Beranovi výše nad jihozápadem.
*Ráno je vidět nad jihovýchodem Jupiter, který je nejvýše.
Zdroj astro.cz


Magický rok s Aha!: Domácí »čarování« s Petrou Alraune

Sněžný úplněk ve znamení Panny uzdravuje 

 I když nám nyní počasí ukazuje vlídnou tvář, Sněžný úplněk patřil mezi nejobávanější. Zima byla dlouhá, zásoby se tenčily a Panna vybízí taky spíš k obavám, než k optimismu. Jeden klad však únorový úplněk má, disponuje totiž léčivou mocí.
Hlavní energií Panny je rozum, analýza, moudrost, ale také kritičnost, nedůvěra, puntičkářství...

Panna je dobrým hospodářem, ale tvrdým kritikem. Úplněk pod její vládou přináší neklid, a také šanci zbavit se toho, co nás tíží.

Na co si dát pod vládou Panny pozor?

Neztraťte se v detailech, otevřete svou mysl a vyhněte se zbytečným pochybnostem.

Léčivý rituál

Právě při tomto úplňku můžete podniknout rituál, který vrátí zdraví a dodá tělu energii.
Pokud vám chybí právě energie (a to na prahu jara bývá obvyklé), obklopte se červenou. Jestli se cítíte unavení, nebo se o vás pokouší chřipka, zabalte se do červené deky, nalijte si čaj do červeného hrnku, povlečte postel červeně. Nechte se touto barvou energie prohřát.

Můžete taky zvolit zklidňující rituál na celkový zdravotní stav. Pusťte si hudbu, zapalte si modrou svíčku, na vašem oltáři nebo stole rozprostřete modrý ubrus. Zavřete oči a představte si sami sebe, jak stojíte na louce a máte ruce vztyčené k nebi. Představte si, jak si přes své ruce stahujete energie z vesmíru. Vesmírné energie se dotknou konečků vašich prstů a pak je nechte projít celým tělem. Nohama potom pošlete spotřebované energie do země. 

Neustále si opakujte: „Jsem zdravá/ý. Mé tělo je zdravé, mé tělo je plné energie, mé tělo překypuje zdravím. Jsem zdravá/ý a mám rád/a život.“
Při tom si představujte sami sebe, jak běžíte, skáčete, tančíte a jak z vás srší energie. Rituál můžete opakovat.

Proč SNĚŽNÝ

V tomto ročním období se Země většinou topila v těžkém sněhu. Proto únorovému úplňku daly indiánské kmeny na severu jméno SNĚŽNÝ. Tohoto času se indiáni báli, říkali mu také HLADOVÝ. Docházely zásoby, nepříznivé počasí ztěžovalo lov a do vigvamů se plížil hlad.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.