Thajka se loni v červnu vydala za synem: Došla až do Číny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Thajka se loni v červnu vydala za synem: Došla až do Číny

Kaeomaneeu si zpátky domů odvezla její dcera.
Kaeomaneeu si zpátky domů odvezla její dcera. (Foto: Profimedia.cz)

Filmový Forrest Gump se jednoho dne rozhodl běžet, Thajka Kaeomanee Arjaw (59) si zase usmyslela, že prostě a jednoduše půjde. Její túra se nakonec protáhla na osm měsíců, urazila během ní 645 km a došla až do Číny!

Kaeomanee, žijící u své dcery Suchady (35) ve městě Chiang Rai, se loni 12. června vydala na návštěvu za svým synem bydlícím jen pár bloků opodál. Strávila u něj asi hodinku, pak odešla. Domů se ale dáma trpící demencí nevrátila, místo k dceři se totiž vydala opačným směrem.

Trasa, kterou žena z Thajska ušla.

Chtěla se projít
Thajští policisté po ní marně pátrali až do minulého pátku, kdy ji našli jejich čínští kolegové ve městě Kchun-ming vzdáleném bezmála 650 km. Naštěstí u sebe měla občanku, a tak ji ihned identifikovali a kontaktovali dceru, která si ji přiletěla vyzvednout. „Prý měla chuť se projít, tak šla. Celou dobu pěšky. O jídlo si říkala lidem, které potkávala, vždy jí nějaké dali,“ líčí Suchada, která se dávno smířila s tím, že mámu už nikdy neuvidí. „Zhubla dvacet kilogramů, je ve špatném fyzickém stavu, ale žije,“ ulevilo se jí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.