Čtvrť kýčových vil šejkové nezaplatili: Město duchů jako od Disneyho | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čtvrť kýčových vil šejkové nezaplatili: Město duchů jako od Disneyho

Zachrání projekt noví kupci?
Zachrání projekt noví kupci? (Foto Profimedia.cz)

Má dvě romantické věže, gotická okna a je kompletně prázdný – zámeček jako z klasického animovaného hororu z dílny Walta Disneyho. Jeho příběh je ale děsivý z úplně jiného důvodu. Hned vedle stojí 586 dalších zámečků, takřka identických. A stejně prázdných.

Developer nabízel »exkluzivní« vily v historickém severotureckém Mudurnu. Jenže nepochopil význam slova exkluzivní: že nikdo jiný takové letní sídlo nemá! Místo toho nabízel totožné zámečky nalepené jeden na druhý, navíc s přísným pravidlem: neměnit vnější vzhled.

Hlásilo se snad až 350 kupců, převážně mezi boháči arabských ropných velmocí, ale nestačilo to. Mnozí totiž mezitím od koupě couvli. I když cena za třípatrový dům s parcelou 324 čtverečních metrů nebyla nijak závratná: mezi 8,5 a 12 miliony Kč (podle umístění). A tak developer vyhlásil bankrot a stavba v prosinci ustala, přitom zjevně k dokončení nezbývá málo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.