Veverky otrávily studnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veverky otrávily studnu!

Vytažená těla veverek.
Vytažená těla veverek. (Foto Aha! – Vladimír Boštík)

 Tři uhynulé veverky hodil někdo do studny v Uhersku na Pardubicku. Ohrozil tím ženu (45) a její tři děti z nedalekého domu. Studnu totiž využívaly jako zdroj pitné vody a těla zvířat ji kontaminovala.

Těla hlodavců objevil matčin známý Vladimír Boštík (59), který ženě pomáhá s chodem domácnosti. Zjistil, že někdo částečně odkryl betonové desky, a po nahlédnutí do studny uviděl na hladině plavat tři těla uhynulých veverek. „Buď se jich takto někdo zbavil, aniž by věděl, že ta studna je využívaná, ale vyloučit nemůžu ani úmysl,“ řekl Boštík.

Nález mrtvých veverek muž hned oznámil policii. Zkontaktoval i veterinární správu, která nyní hledá příčinu úhynu zvířat, zatímco hygienici zkoumají odebraný vzorek vody. Matka i děti jsou tak momentálně odkázáni na vodu z kanystrů. „Pomoc přislíbil i hejtman Pardubického kraje,“ dodal Boštík.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.