Dohnala přítele k sebevraždě: »Oběs se a udělej to hned!“ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dohnala přítele k sebevraždě: »Oběs se a udělej to hned!“

Michelle Carterová u soudu.
Michelle Carterová u soudu. (Foto Profimedia.cz)

Nejvyšší soud Spojených států potvrdil trest dívce, která vyhecovala přítele k sebevraždě. Depresemi sužovaný Conrad Roy (†18) na její popud sedl od auta a napustil jej výfukovými plyny. Michelle Carterová (22) si za zabití z nedbalosti odsedí 15 měsíců.

V roce 2012 se tehdy sedmnáctiletý Conrad na Floridě, kde byl na dovolené s rodiči, seznámil s pohlednou Michelle. Dva roky udržovali na dálku cosi, co vztah připomínalo jen vzdáleně. Oba totiž sužovaly deprese, kvůli nimž se Conrad několikrát pokusil o sebevraždu. A právě ta byla motivem celého »vztahu« – Michelle totiž partnera ve snahách se zabít podporovala.

Stovky zpráv

Během léta 2014 si vyměnili stovky esemesek, v nichž jej hecovala, ať »už to konečně udělá«. „Oběs se, skoč ze střechy, podřež se! Je tolik způsobů. Ale hlavně to musíš udělat hned, jinak to budeš odkládat napořád.“ Nakonec se shodli, že Conrad se udusí v autě výfukovými plyny. 13. července, po další sérii »motivačních« zpráv od Michelle, se k tomu skutečně rozhoupal a v Tauntonu v Massachusets, kde žil, zajel na parkoviště obchoďáku...

Vrať se!

Když se jeho vůz plnil jedovatým oxidem uhličitým, ještě zatelefonoval Michelle. V jednu chvíli se zalekl a dokonce z auta vystoupil. „Nese* mě a vrať se!“ nakázala mu. Poslechl a policie zanedlouho objevila jeho bezvládné tělo. „Do jeho posledního výdechu měla telefon u ucha a slyšela, jak se dusí. Mohla mu říct, ať vyleze na vzduch, ale neudělala to. Mohla zavolat pomoc, ale neudělala ani to,“ odůvodnil v pondělí rozsudek soudce Scott Kafker, který potvrdil rozsudek nižší instance a Carterovou poslal na rok a čtvrt do basy.

Nezapomeň se zamknout

„Vsadím se, že se budeš zase vymlouvat, že se ti to z nějakého důvodu nepovedlo. Už to prostě musíš udělat.“
„Můžeš zavést hadici z výfuku do auta a páskou zalepit všechny škvíry. Zemřeš během půl hodiny, bude to bezbolestné.“
„Nezapomeň se v autě zamknout, aby se k tobě nikdo nemohl dostat a nepřekazil to.“
„Je normální, že se bojíš smrti. Ale sám víš, jak moc to chceš, jak chceš být konečně šťastný.“
„Moc o tom přemýšlíš, přitom už jsi připravený. Stačí nastartovat a budeš konečně šťastný a volný.“
„Tvoje duše zemře, ale já tě budu pořád milovat. Jsi moje největší láska, vždy budu s tebou. Udělej to ještě dnes!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.