Falešný učitel byl i lékař a účetní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Falešný učitel byl i lékař a účetní

Jaroslav K.
Jaroslav K. (Foto: ara)

Pět měsíců učil na střední škole na Kladensku, při nástupu se prokázal falešným vysokoškolským diplomem. Talent Jaroslava K. ale sahá mnohem dál! Už se vydával i za lékaře a účetního. 

Falešného učitele Jaroslava K. zaměstnávala ještě loni v prosinci Střední škola služeb a řemesel ve Stochově na Kladensku. Na to, že nemá pro výuku kvalifikaci a prokazuje se padělkem, přišla její ředitelka. Chtěla po novém kolegovi doložku k diplomu, marně. Tak si jeho studium ověřila přímo na fakultě. Výsledek? Nikdy tam nestudoval. „S panem K. jsme rozvázali pracovní poměr dohodou,“ uvedla Aha! ředitelka Jaroslava Pichová. Zda se obrátila na policii, nechtěla komentovat. „Podobný případ nevyšetřujeme,“ řekla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Role lékaře
Jaroslav K. podle svědků vystupoval také jako primář oddělení JIP nebo ARO jedné pražské nemocnice. Sice neléčil lidi, ale na veterinární klinice ošetřoval zvířata. Při některých mimořádných případech si veterináři mohou přizvat na asistenci humánního lékaře. Třeba specialistu na cévy, klouby...
Zvířecí doktoři mají sice také své specializace, ale odborníci na lidské tělo leckdy pomohou. „Podezření, že nebyl tím, za koho se vydával, jsem neměl. Působil profesionálně a sebevědomě. Pak mě kontaktovala policie s dotazy na něj. Žádný titul neměl, dokonce zneužil razítko mojí firmy,“ uvedl pražský veterinář S. E., který si nepřál uvést jméno. Ten byl dokonce na výslechu na policii, protože kauzu řešila v roce 2015 Komora veterinárních lékařů. Výsledek během víkendu její zástupci nedokázali dohledat.

Učil trenéry
S tituly PeaDr. a MUDr. byl Jaroslav K. vedený jako lektor na rekvalifikačního kurzu pro fitness instruktory. Vyučoval je fyziologii, anatomii a první pomoc. „Dodnes jsem to netušil, vystupoval velmi profesionálně,“ byl včera překvapený majitel pražského fitness centra.


Láska k číslům
Veterináři S. E. nabídl podvodník i vedení účetnictví, tvrdil, že účtařčině rozumí a bere ji jako relax. A jen tak mimochodem, podle některých informací měl Jaroslav K. provádět veterinární a chirurgické zákroky...

Loučil se vždy smrtí
U falešných titulů a dovedností Jaroslav K. skončit neměl. Když v prosinci 2015 vyšlo vše najevo, kontaktoval veterináře S. E. s dojemnou historkou. „Že prý leží v nemocnici IKEM na jednotce intenzivní péče a umírá na selhání ledvin. Poslal mi dokonce své údajné výsledky z vyšetření krve, podle kterých mu zbývaly spíš dny,“ řekl Aha!. Úplně stejným způsobem ukončil spolupráci s fitnesscentrem, kde dělal lektora.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.