Kamaráda utopil v žumpě, dostal 28 let. Soudce popsal: Vraha usvědčila kamera v autě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kamaráda utopil v žumpě, dostal 28 let. Soudce popsal: Vraha usvědčila kamera v autě!

Jaromír Š. dostal za vraždu ﷯28 let vězení.
Jaromír Š. dostal za vraždu ﷯28 let vězení. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Sexuálně zneužíval dceru (7) své partnerky. Kamaráda, který ho chtěl udat, se Jaromír Š. (47) rozhodl zbavit. Omráčil ho a odvezl na Karlovarsko, kde Dominika P. (†21) hodil do staré jímky. Vrah si za to odsedí 28 let.

Jaromír Š. doplatil na kameru, kterou měla oběť ve svém autě odstaveném u domu na Mladoboleslavsku. „Nebýt této nahrávky, kde je vidět, jak Jaromír Š. táhne bezvládného Dominika P. do auta, obžalovanému by nejspíš jeho ďábelsky rafinovaný plán prošel,“ řekl soudce Tomáš Bouček. V celém případu totiž figurovaly jen nepřímé důkazy.

„Hodil ho do septiku u domu, kde dříve žil. Jímku uzavřel tak, aby poškozený nemohl utéct či přivolat pomoc,“ řekl státní zástupce Martin Rykl. Dominik P. se tak v septiku utopil.
„Zavraždil Dominika P. a čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem s úmyslem zakrýt jiný trestný čin,“ popsal soudce.

Jaromír Š. se k činu nikdy nepřiznal.

Pomalá smrt

„Poškozený se mohl poklopu dotýkat maximálně konečky prstů. Muselo to být velmi trýznivé. Smrt nastala udušením z utopení, při ohledání byly zjištěné učebnicové známky utopení,“ řekl u soudu znalec Jiří Hladík. Hladina septiku dosahovala do výšky asi 140 centimetrů a padesátikilový poklop byl ve výšce 210 centimetrů. Zevnitř ho ale nebylo možné odsunout.

Kvůli zneužívání dívky

Jaromír Š. měl podle obžaloby předloni sexuálně zneužít dceru (7) své partnerky. „Přiměl ji, aby mu sahala na penis. Požadoval, aby mu ho rukou dráždila a onanoval před ní,“ uvedl státní zástupce. Dívka vše řekla matce, ta policii a znalci vyloučili, že by si dítě vymýšlelo. Matka holčičky pak s dětmi bydlela u Dominika P. Právě z jeho svědectví měl Jaromír Š. obavy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.