Karakalí trojčata v Zooparku Zájezd: Rychlá rota přifrčela nečekaně už v zimě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karakalí trojčata v Zooparku Zájezd: Rychlá rota přifrčela nečekaně už v zimě!

Mláďata jsou cenná pro další chovy, jelikož jejich prarodiče se proháněli africkou savanou.
Mláďata jsou cenná pro další chovy, jelikož jejich prarodiče se proháněli africkou savanou. (Foto pro Aha! – Zoopark Zájezd)

Překvapení připravila chovatelům samice karakala Mňau v Zooparku Zájezd na Kladensku. S tátou Karlem využili nečekané šance a místo na jaře přivedla Mňau na svět tři roztomilá koťata už v zimě.

Kluci dostali jména podle hrdinů kresleného seriálu Rychlá rota – Chip, Dale a Monty. Jak se stalo, že karakalí rota přifrčela tak brzy? „Karlovi se podařilo za svou milou proniknout při přesunech v ubikaci. Šli hned na věc a my je mohli oddělit až po aktu lásky,“ objasňuje hlavní chovatelka Kristýna Kejhová.


I když si pár užil, chovatelé zabřeznutí samice nepředpokládali. Mňau ale na konci loňského roku v klidu porodila trojčata. Synkové při kontrolách už dávají lidem vzteklým prskáním a drápky najevo, že jsou opravdovými šelmami.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.