První miminko roku 2019 je Tomášek z jižních Čech: Narodil se minutu po půlnoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

První miminko roku 2019 je Tomášek z jižních Čech: Narodil se minutu po půlnoci!

Tomášek přišel na svět minutu po půlnoci.
Tomášek přišel na svět minutu po půlnoci. (Foto Aha! – Dan Černovský, Nemocnice Písek)

adost z miminka měla hned dvakrát maminka Hana z Bělčic na Strakonicku. Její syn Tomášek se totiž narodil pouhou minutu po půlnoci a stal se tak prvorozeným dítětem letošního roku v Česku. 

Hodiny ukazovaly minutu po dvanácté, když se Tomášek v písecké nemocnici narodil. „Maminka byla prvorodičkou a na porodnici přišla v pondělí večer,“ řekla Aha! mluvčí nemocnice Iva Nováková. Porod byl podle ní naprosto bez komplikací, avšak další podrobnosti nemohla poskytnout. Sestry v porodnici včera ráno pouze uvedly, že šťastná maminka po porodu odpočívala.

Z rekordmana má radost i starosta Bělčic Pavel Vejšický. „Já to vím asi deset minut, je to fantastická zpráva,“ reagoval včera dopoledne. Nevěděl, která z rodin je tou šťastnou, protože město má přes tisíc obyvatel. Dnes bude se svými kolegy na radnici také probírat, jak českého rekordmana s jeho maminkou v obci uvítají.


Boj v Praze
Jedenáct minut po půlnoci přišel v Praze na svět Míša v Zemské porodnici u Apolináře. „Nečekala jsem, že se narodí na Nový rok, termín jsem měla 28. prosince,“ řekla Aha! maminka Kateřina Zímová (27). Její první porod byl přirozenou cestou a trval zhruba deset hodin. V 0.13 se narodila Jindřiška na Bulovce. Ta se zároveň stala první narozenou Češkou.
Míša byl druhý, ale v Praze slaví prvenství.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.