Řidič osobáku Radek Bach (45) na D1: Z Prahy do Brna jsem jel 6 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Řidič osobáku Radek Bach (45) na D1: Z Prahy do Brna jsem jel 6 hodin!

Dálnice D1: Kolony dosahovaly desítek kilometrů.
Dálnice D1: Kolony dosahovaly desítek kilometrů. (Blesk:Jiří Čada)

Zoufalství, bezmoc a dlouhé hodiny strávené v kolonách. To čekalo řidiče poté, co dálnice D1 kvůli sněhu na Vysočině ve středu kompletně zkolabovala. Radek Bach (45) jel trasu z Prahy do Brna šest hodin. A jiní řidiči dopadli ještě hůř!

Nehorší situace byla mezi kilometry 63. až 90. „Ve zúžení se ve středu doprava úplně zastavila,“ popisuje Radek Bach. Sypače prý neviděl. Ve zúžení by mezi auty a kamiony neprojelo ani kolo, natož sypač. „Nebyla šance, aby se k nám dostali. Myslím, že to asi není jejich vina,“ myslí si Radek.



Kolega dopadl hůř

Problém vidí šofér hlavně v tom, že se nestihla oprava dálnice a i přes zimu zůstala právě na kritické Vysočině zúžena. „Když se to po několika hodinách rozjelo, byla silnice od Jihlavy krásně prosolená,“ popsal své zkušenosti. S nadsázkou řekl, že dopadl ještě dobře. Dálnice totiž kolabovala i včera. „Kolega už je na cestě sedm hodin a ještě nedojel do Brna,“ popisoval odpoledne.



Policejní doprovod

Někteří řidiči pak strávili na dálnici i 15 hodin. Situace byla tak kritická, že každý sypač dostal vlastní policejní hlídku, která ho doprovázela. „Bylo to poprvé, kdy jsme k tomuto opatření přistoupili, přispělo k bezpečnějšímu a rychlejšímu nasazení údržby na krizové úseky,“ říká ředitel Krajského ředitelství Policie kraje Vysočina Miloš Trojánek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.