Policista Mirek (34) jel slavit narozeniny táty: Zachránil posádku z převráceného osobáku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policista Mirek (34) jel slavit narozeniny táty: Zachránil posádku z převráceného osobáku

Policista Miroslav Burger (34) neváhal ani vteřinu. Zastavil u havarovaného auta a vytáhl dvoučlennou posádku ven.
Policista Miroslav Burger (34) neváhal ani vteřinu. Zastavil u havarovaného auta a vytáhl dvoučlennou posádku ven. (Foto PČR, Týdeník policie, Facebook)

Nikoliv anděl strážný, ale policista Miroslav Burger (34) se v neděli objevil v pravý čas na pravém místě. Při cestě na oslavu narozenin svého táty narazil u Hostěradic na Znojemsku na posádku hyundaie, který na ledovce dostal smyk a skončil převrácený v příkopě. 

Muž a žena uvnitř byli při vědomí, jenže se nedokázali vlastními silami vyprostit. „Byli v šoku, bez cizí pomoci neměli šanci,“ řekl Burger. Policista otevřel zavazadlový prostor a sklopil zadní sedadla, aby se k oběma dostal. Odepnul jim bezpečnostní pásy a opatrně je dostal z vozu na boku ven. Vyvázli bez újmy, byť notně promrzlí. Venku bylo hluboko pod nulou.

Nikdo nezastavil
Muž zákona nechápal, proč se k němu nepřidal nikdo jiný. „Když jsem přijížděl, minulo mě několik protijedoucích aut. Nikdo nezastavil, aby se ujistil, zda nepotřebují pomoc,“ kroutil hlavou Miroslav Burger, který sloužící v Hustopečích. Informace o jeho bleskovém zákroku se rozšířily po sociálních sítích. „Udělal jsem to, co by mělo být samozřejmostí,“ svěřil se Aha! milovník cvičení ve fitku, plavání a rybaření.


Moc vám děkujeme
„Ještě jednou moc děkujeme! Doufáme, že pán, který s námi byl až do příjezdu hasičů, stihnul oslavu narozenin svého tatínka,“ napsal na Facebook Danny Thüm Kriesche, řidič havarovaného auta.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.