Týrali ho, zemřel mu páníček: Našel nový domov. Dojemný osud Rexe, kterému pomohlo Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Týrali ho, zemřel mu páníček: Našel nový domov. Dojemný osud Rexe, kterému pomohlo Aha!

I když už je Rex v letech, je pořád velká hračička.
I když už je Rex v letech, je pořád velká hračička. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Štěstí se konečně usmálo na německého ovčáka Rexe, který se už podruhé během svého života ocitl v útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku. Včera ale odjel do nového domova, který našel díky Aha! 

Rex se dostal poprvé do útulku už před lety, když jej ve velmi zuboženém stavu našli pobíhat po ulici. Byl silně podvyživený a zřejmě týraný, nemohl na nohy.

Majitel onemocněl

V útulku v Řepnici nešťastného psa vyléčili a našli mu i nového majitele. Ten ale vážně onemocněl a o Rexe se už nemohl starat. Vrátil ho proto zpátky do útulku. Tam nyní šestiletý Rex čekal na nový domov od srpna. „Je to milý a hravý pes. Bohužel je velký a také starší,“ vysvětlila provozovatelka útulku Miluše Maskulanisová, proč se Rexovi dlouho nedařilo najít nového páníčka. 

Nová panička

Ovčákovi pomohl až deník Aha!, který jeho příběh zveřejnil. Přečetla si jej i Jindra Tomanová (77) z Prahy, která se rozhodla dát mu svou lásku i nový domov. „Jeho příběh mě zaujal. Celý život jsem měla ovčácké psy a poslední mi v červenci zemřel. Tak jsem si pro něj přijela,“ řekla paní Jindra. Dodala, že Rex u ní bude mít jak dost prostoru k pohybu na zahradě, tak i teplý pelíšek v domě.



Přečtěte si
majojo
2. 12. 2018 • 18:01

Nevím, jestli má Rex vyhráno. Jemu šest let, paničce 77.... za pár let se může situace opakovat. A to mu nepřeju.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.