Hroznýš spadl ze střechy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Hroznýš spadl ze střechy!

Hroznýš královský zatím měří jen metr.
Hroznýš královský zatím měří jen metr. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Pořádný šok zažil muž, před kterého spadl ze střechy na chodník metrový hroznýš královský. Sotva se chodec vzpamatoval, přivolal strážníky. K hadovi se nyní nikdo nehlásí.

„Na výzvu na sociálních sítích zatím nikdo nereagoval. Ani lidé z domu, u kterého se našel, o ničem nevědí,“ řekl strážník Petr Hubáček. Přibližně roční škrtič nakonec skončil v péči chovatele z nedaleké vesnice. „Pro tento chov neplatí speciální povolení, tudíž majiteli nehrozí žádný postih. Možná mu utekl z terária a nechce mít ostudu, možná se jej chtěl někdo jen zbavit. Měl každopádně namále, venku by brzy umrzl,“ poznamenal chovatel Stanislav Řimák. Pokud se o hada v dalších týdnech nikdo nepřihlásí, zůstane u něj už natrvalo.  

Na toto místo had dopadl.

Může mít i 4 metry
Hroznýš královský žije ve Střední a Jižní Americe. Jeho zbarvení sahá od červenohnědé přes červenošedou až po žlutavé, oranžové a tmavohnědé odstíny. V zajetí dorůstá až do tří metrů délky, ve volné přírodě do čtyř. 

Hroznýš královský zatím měří jen metr.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.