Zhrzený milenec unesl dívku, aby ji potrestal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zhrzený milenec unesl dívku, aby ji potrestal

Tímto oknem únosce vytáhl oběť ven.
Tímto oknem únosce vytáhl oběť ven. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

BRUMOVICE – Dvacet hodin hrůzy! Tolik má za sebou unesená dívka Petra Hanáková (24). Tu v sobotu přímo z pokoje rodinného domu rodičů v Brumovicích na Břeclavsku unesl bývalý přítel. Půvabná blondýnka se nyní vzpamatovává ze šoku v nemocnici v Hustopečích. Na těle má spoustu podlitin a škrábanců.

Bývalý Petřin přítel Martin Sedláček (26) vlezl do domu přes dvůr, zamkl v pokoji rodiče a motykou vymlátil dveře, které vedly do pokoje Hanákové. „Slyšeli jsme, jak dcera volá taťku, ale dveře byly zavřené. Než manžel vylezl oknem ven a běžel k jejímu pokoji, už tam nikdo nebyl,“ svěřila se Aha! Ludmila Navrátilová (67), maminka Petry.

Sedláček byl vyzbrojen dvěma noži. Hanákovou porazil na zem a dokonce do ní kopl. „Potom mě vyvlekl oknem do ulice. Říkal, ať ani neceknu, nebo mě zabije. A jestli přijdou rodiče, že je zabije taky,“ řekla Petra Hanáková, která má v domě přes chodbu kosmetický salon.

Mladík pak přinutil dívku, aby s ním odešla cestou na Terezín u Hustopečí a přitom jí neustále vyhrožoval. Až do noci ji pak držel ve staré opuštěné chatě. „Bála jsem se o život. Připadal mi jako něčím omámený, nebyl zcela při smyslech. Muselo to z něj potom nějak vyprchat. Asi mu došlo, co udělal, a najednou řekl, že jdeme domů,“ vzpomínala na dramatické chvíle.

„Dceru dokonce vyprovodil většinu cesty a půjčil jí boty. Cestou jí řekl, že se na tuhle akci připravoval měsíc. Chtěl prý, aby věděla, jak se mu žije, jak má bez ní těžký život. Domů dorazila ve tři v noci,“ dodala Petřina maminka Ludmila Navrátilová.

Vyučený kuchař Martin Sedláček s Hanákovou chodil před třemi lety. „Rozešli se a od té doby ji neustále obtěžoval. Už v době, kdy byli spolu, ji fyzicky napadl. Byl to bouřlivý vztah. Nedávno na něj podala trestní oznámení a dokonce ten den, kdy ji unesl, volala policisty, že z něj má strach. Ti projeli okolí a nic nezjistili,“ podotkla Petřina maminka.

Sedláčka, který bydlí v Kobylí, policie zadržela v hospodě v Terezíně. Hrál tam na automatech za peníze, které ukradl rodičům Petry Hanákové, když se k nim vloupal do domu. Skončil v policejní cele a za omezování osobní a domovní svobody, ublížení na těle a únos mu hrozí až deset let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.