Merkel slavnostně vítala českého premiéra: Babiš přijel bez dárku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Merkel slavnostně vítala českého premiéra: Babiš přijel bez dárku!

Kancléřce Angele Merkel (64) nepřivezl žádný dárek!
Kancléřce Angele Merkel (64) nepřivezl žádný dárek! (Foto Aha! - Martin Přibyl a ČTK)

Slavnostní ceremonie vítala premiéra Andreje Babiše (64, ANO) jak na letišti, tak před kancléřstvím v Berlíně. Přijel sem totiž na první oficiální návštěvu. Ale kancléřce Angele Merkel (64) nepřivezl žádný dárek!

Kancléřka hned na začátku Babiše »zpražila«. Řekla, že takové bombastické přivítání tu zažil poprvé a také naposledy. Příště se prý jeho návštěva obejde bez podobné ceremonie. Merkel mu to sdělila s úsměvem. Zřejmě tak nereagovala na fakt, že se Babiš dostavil na návštěvu bez dárku, což se obecně považuje za faux pas. Na »bezdárkovém« setkání se totiž prý předem domluvili.

Zloděj a lhář

Babiš odešel na jednání s kancléřkou v dobrém rozmaru, přestože ho před kancléřstvím překvapila skupina demonstrujících Čechů s transparenty jako „Babiš do vazby“, „Babiš, lhář a zloděj“ a „Babiš, hanba Evropy“. Jak se dalo očekávat, na přerozdělování migrantů se Babiš s Merkel opět nedohodli. I když jinak si prý ve všem notují.

Koš pro bezdomovce

Bez dárku naopak nepřijela premiérova žena Monika (44), která měla separátní program. Věnovala totiž charitativní organizaci, která se stará o bezdomovce, dárkový potravinový koš. Vypravila se také na místo teroristického útoku z roku 2016 a zapálila tu svíčku za jednu z obětí - Češku Naďu Čižmár (†34). Spolu s manželem se také zúčastnila pietní akce u Berlínské zdi.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.