Dceru (†3) ubodal 18 ranami nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dceru (†3) ubodal 18 ranami nožem

Při vraždě dcery použil Tomáš M. dva nože.
Při vraždě dcery použil Tomáš M. dva nože. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Dal dcerce (†3) pusinku na vlásky, zakryl jí oči, sáhl po noži a začal bodat. Stejně chtěl zabít i syna (5), ten se ubránil. Mstil se ženě, která požádala o rozvod. Před soudem ve Zlíně včera Tomáš M. (29) tvrdil: „Měl jsem je rád a bál jsem se o ně jako každý rodič.“

Rodinná tragédie se odehrála loni 28. října v paneláku na Uherskohradišťsku. Nikdo ze sousedů brutální čin nechápal. Každý se ptal: proč?


Léky a alkohol
S partnerkou se často hádali a také ji fyzicky napadl. V osudný den děti hlídal. „Na balkoně jsem si nachystal oprátku, že se oběsím. Den před tím jsem si koupil lahev whisky, měl jsem i víno. Pil jsem a dal jsem si i prášky na spaní. Nevím, jak se k tomu mám teď postavit,“ pokračoval dál ve své řeči před soudkyní. Podle psychologa Michala Perničky měl myšlenku: když nebudou děti se mnou, tak s nikým.

Mluvil, ani nemrkl
„Dceru jsem požádal, aby se mnou šla do dětského pokoje a lehla si. Dal jsem jí pusinku na vlásky a rukou zakryl oči,“ líčil bez emocí. Holčička si asi myslela, že si s ní táta bude hrát. Ten ji ale dvěma noži zasadil 18 bodných ran! Podle znalce trýznivě trpěla. Dvakrát ji zasáhl do srdce. Při vraždě použil dva nože. Větší měl ostří dlouhé 16,5 cm a široké pět centimetrů.


Syn útok přežil

Za synem přišel do obýváku a do detailu chtěl zopakovat svůj naplánovaný scénář. Naštěstí se mu hned zlomil keramický nůž. V útoku tak pokračoval sekáčkem na maso. „Štěstí bylo, že vzápětí zkolaboval a upadl na zem. Chlapec se schoval pod postel a na rány si dal papírky, aby tolik nekrvácel. Lituji, že pro některé případy neexistuje trest smrti. Nic jiného si nezaslouží,“ řekla jeho prateta Eva (80).
Tomáši M. hrozí 20 let vězení nebo doživotí.


Psycholog: Narcista, který neuznává kritiku
Partnerka Tomáše M. si našla jiného partnera. Údajně jí vadily jeho deprese. Dvakrát se totiž pokusil i o sebevraždu a léčil na psychiatrii. Žena pro něj prý byla alfa a omega, ale už nedokázala snášet jeho depresivní stavy, které léčil marihuanou. Psychologa Michal Pernička uvedl, že trpí smíšenou poruchou osobnosti: „Je vysoce narcistický, neuznává kritiku.“

Víte, že...
...podle předsedkyně senátu se před týnem pokusil oběsit ve vazbě na WC?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.