Dívenka Mia (†9), která uhranula vévodkyni Kate: Umřela mámě v náručí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dívenka Mia (†9), která uhranula vévodkyni Kate: Umřela mámě v náručí

Kate Middleton
Kate Middleton (Foto Instagram)

V dubnu 2014 obletěly svět dojemné snímky nemocné holčičky, která se snažila »ukrást« kytici vévodkyni Kate (36). Mia Muchinson (†9) bojovala se vzácnou genetickou chorobou, kvůli níž přišla postupně o zrak, nemohla chodit, mluvit či jíst. Nyní se zpráva o blonďatém andílkovi šíří světem znovu. Tentokrát zdrcující: Mia zemřela rodičům v náručí.

Rodiče svého blonďatého andílka, který naposledy vydechl minulý týden, pohřbili v úzkém rodinném kruhu. „Byl to nejsmutnější den,“ popsala zdrcená matka Peta s tím, že rakev s ostatky milované Mii odvezli na pohřeb sami.



„Milovala smích, pořád se usmívala. I navzdory tomu, jak moc nemocná byla,“ vzpomínají na statečnou bojovnici rodiče. Ostatně úsměv Miu provázel i při setkání s vévodkyní Kate, která před čtyřmi lety spolu s manželem Williamem (36) navštívila dětský hospic v Austrálii, v němž tehdy dívenka pobývala. „Chtěla Kate vzít kytku, ale ona byla moc milá a dceři ji sama dala,“ vybavuje si setkání Peta. Mia pak řekla vévodkyni slovo »miminko«, načež Kate odvětila: „Ano, mám miminko, miminko George.“ Nakonec prý vévodkyně holčičce odrecitovala pár dětských říkadel. „Mia byla nadšená, že jí něco takového předvádí skutečná princezna,“ dodala matka Peta.

Na nemoc není lék
Mia bojovala s nevyléčitelnou chorobou zvanou neuronální Heroid lipofuscinóza II neboli Battenovou nemocí. Jedná se o dědičné metabolické onemocnění, které zasahuje nervovou soustavu. Příznaky se objevují u dětí do tří let a prognóza je nemilosrdná – většina z nich se nedožije více než osmi let.

William a Kate představili třetího potomka!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.