Odpojil bratrance od přístrojů: Nešlo o jeden náhodný stisk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odpojil bratrance od přístrojů: Nešlo o jeden náhodný stisk!

František R. odmítl vypovídat. Dříve ale přiznal, že „něco zmáčkl“.
František R. odmítl vypovídat. Dříve ale přiznal, že „něco zmáčkl“. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Neobvyklý pokus o vraždu projednává ústecký soud. Zpovídá se z něj František R. (38), který podle obžaloby odpojil loni v dubnu v ústecké nemocnici od přístrojů svého po nehodě ochrnutého bratrance (30).

Obžalovaný u soudu opakovně odmítl vypovídat, už dříve ale přiznal, že jedno tlačítko zmáčkl. „Zdálo se mi, že kolaboval už při našem příchodu. Chtěl jsem mu pomoc, proto jsem něco stiskl,“ připustil.

Včera vypovídal lékař Jan Vilík, který osudného dne sloužil. Uvedl, že pacientovi náhle poklesl tep a tlak. Protože byl předtím stabilizovaný, začal hned, jak jej oživil, zjišťovat příčinu. Zjistil, že jsou odpojené injektomaty s opiáty, antibiotiky a především s noradrenalinem, na kterém závisel jeho život. Vypnuta byla i jedna pumpa a zavřené tzv. tlačky u infúzí. Nešlo tedy podle něj o náhodný stisk jednoho tlačítka, jak tvrdil obžalovaný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.