U Vltavy je promenáda: Odpadky, trus a pivo do kelímku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

U Vltavy je promenáda: Odpadky, trus a pivo do kelímku!

Praha - Dlážděný chodník, stánek s pivem za 27 Kč do kelímku. Žádná zeleň, žádné koupání.
Praha - Dlážděný chodník, stánek s pivem za 27 Kč do kelímku. Žádná zeleň, žádné koupání.

PRAHA – Na náplavce Rašínova nábřeží dnes otevřou promenádu! Po více než desetileté rekonstrukci se tak Pražané mohou těšit na procházku u Vltavy, stánky s pivem a obchůdky se suvenýry.


Provozovatel náplavky poblíž galerie Mánes doufá, že se pravý břeh Vltavy stane místem kulturního, společenského i sportovního vyžití. Slibuje, že na náplavce bude možno sehnat jak ovoce, tak čerstvé pečivo – a možná i ryby! „Chceme nabízet půjčování lodiček, ale také třeba bleší trhy,“ řekl Aha! Pavel Uher ze společnosti, která má prostor pražských náplavek v pronájmu.

Projekt se má vyrovnat evropským standardům – kolonádě v Berlíně či v Paříži. Zatím ale podobnosti s evropskými městy nic nenasvědčuje. Ve vodě se poklidně pohupují odpadky, nad hlavou hučí vozovka a na promenádu kálejí holubi. Ve stáncích je možné koupit pivo nebo párek v rohlíku.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete„Zatím ale nikdo neví, co a jak,“ řekl nám majitel jednoho ze stánků na promenádě. „Máme tu otevřeno už týden, zatím neplatíme žádný nájem a v podstatě se čeká, co bude.“

Oproti smíchovskému břehu má Rašínovo nábřeží velkou nevýhodu – je nízko položené a každá větší voda ho zaplaví. „Chvíli jsme uvažovali, že zde uděláme pláž, ale pak jsme to zamítli. Nemá to smysl. Přijde voda a je to všechno zničené,“ krčí rameny stánkař.


Autor: (gol)
Foto Aha! – Martin Přibyl, Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.