Krach cestovky I`m travelling: Zoufalství turistů na Ruzyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krach cestovky I`m travelling: Zoufalství turistů na Ruzyni

Naštvaní turisté čekali ještě o půlnoci na známé, než je odvezou z letiště domů.
Naštvaní turisté čekali ještě o půlnoci na známé, než je odvezou z letiště domů. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Nadávky, zlost, slzy zoufalství a naprosté bezmoci. Tak včera reagovali klienti cestovní kanceláře I´m travelling, kteří měli odletět k moři do Turecka a Tuniska na oznámení, že se »nikam neletí«. Cestovka nezaplatila aerolinkám Travel Service, které tak nejprve včera neodbavily 60 cestujících do tuniského Monastýru a další let do turecké Antalye plánovaný na 23.30 pro 153 klientů zrušily.

Pro turisty, kteří měli větší štěstí a na dovolenou před několika dny ještě odletěli, vypravil Travel Servis speciální letadla. „Pro 110 klientů v Tunisku a 164 klientů vracejících se z Turecka zaplatí lety pojišťovna,“ řekla Aha! včera večer mluvčí letecké společnosti Travel Service Vlaďka Dufková.

Cestovka I´m travelling přitom už několik dní hrála »mrtvého brouka« „Už odpoledne jsme podali podnět ministerstvu pro místní rozvoj, aby prošetřilo, zda je cestovka ještě způsobilá prodávat zájezdy v Česku,“ řekl Aha! Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří. Problémy měli totiž i klienti, kteří v posledních dnech k moři odletěli. Mohli sice strávit dovolenou u vysněného moře, ale často si museli sami na místě zajistit ubytování. Do rezervovaných hotelů je nepustili. I´m travelling totiž nezaplatil ani hoteliérům… „Stěžovalo si nám několik desítek klientů cestovky, kteří uváděli, že už posledních 12 dní nejsou zaplacené hotely,“ dodal Okamura. Majitel cestovky podle informací krach zatím nevyhlásil, ale podle Okamury je to pravděpodobné už z rozhodnutí pojišťovny, která se rozhodla zaplatit dopravu turistů z ciziny domů.

Problémy, i když ne s placením cest svých klientů, má i další cestovní kancelář. Sdružení obrany spotřebitelů včera podalo žalobu na jednu z největších českých cestovek Exim tours proto, že neuvádí v reklamích letácích plné ceny a klient si k ceně dovolené musí připočítávat různé příplatky. Exim tours však důvody k žalobě odmítá.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.