Expřítel matky uhořelých dětí sebral odvahu: Promluvil o špíně a nepořádku! Poměry jako ve středověku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Expřítel matky uhořelých dětí sebral odvahu: Promluvil o špíně a nepořádku! Poměry jako ve středověku

Petr popsal, jaké podmínky v domě vládly.
Petr popsal, jaké podmínky v domě vládly. (Foto: Zdeněk Matyáš, FB, archiv Petra Randáše)

O tom jak vypadal život ve vyhořelém domku na Znojemsku, kde zemřely tři děti (†1,†4,†9),  promluvil expřítel jejich matky Petr Randáš (30). „Sbíral jsem dlouho odvahu. Ale ty děti si to zaslouží,“ řekl Blesku a popsal zarážející poměry, ve kterých rodina žila.

Petr žil s rodinou od začátku loňského března do konce listopadu. „Tušil jsem, že pro děti můj odchod nic dobrého nepřinese,“ předznamenal. Jeho tvrzení se totiž poněkud rozchází s tvrzením matky dětí. Ta totiž dříve uvedla, že rodinu dostala do problémů nespravedlivá exekuce.

Do domu se nastěhoval 3. Března. Tou dobou tam už dva roky žila babička dětí s druhem a jejich prababička. „Všude bordel, nepořádek a špína. Barák byl v hrozném stavu. Rodina sice tvrdila, že dává dům do pořádku, ale nikdo nedělal vůbec nic,“ popsal Petr pro Blesk.cz.

Jako první zprovoznil záchod, který do té doby stál jen na desce s dírou, která vedla do septiku a nebylo možné splachovat. „Nejvíce mne zarazilo, že v kuchyni ani koupelně nebyla zavedena teplá voda. To už tam žili ti dospělí přes dva roky. Shromažďovali kolem sebe jen bordel. Dvůr byl zaházený starým nábytkem, všude psí trus. Neskutečná špína, hnus,“ vylíčil.

V domě však udělal i mnoho dalších věcí. „Za vlastní peníze jsem vybetonoval a vykachličkoval záchod, udělal splachování. Opravil jsem zdi i stropy. Když byl záchod hotový, koupil jsem bojler, připojil jej. Konečně se dalo koupat a sprchovat,“ popsal.

Všechno dělal poté, co se ve čtyři hodiny vrátil ze zaměstnání, jenže musel dělat i další práce. „Nejhorší bylo, že jsem musel i uklízet. Tam nebylo nikoho, kdo by se chytil hadru a smetáku. Nikdo nezametl, nevytřel,“ řekl. Jeho přítelkyně byla totiž často hodně unavená z dětí. „Ano, starala se o ně. Ale také v kuse seděla na Facebooku. Moc nevařila, neuklízela,“ líčí její expřítel.

Petr s děti velmi oblíbil, dokonce přemýšlel, že nejmenší by si osvojil. „Chtěl jsem jim dát lásku. Dospělí o děti extra zájem neměli. Babička se občas na deset minut pomazlila s prostředním chlapečkem. A pak hned, že je unavená a že se musí natáhnout,“ tvrdí Petr Rendáš, který sám neměl příliš veselé dětství.

Jenže jeho vztah skončil kvůli i penězům. „Veškeré peníze jsem dával přítelkyni. Nechával jsem si tak pětistovku. Občas jsem si potřeboval skočit na pivčo. Člověk si potřebuje pročistit trochu hlavu,“ je pochopitelné, že v takovém vztahu nevydržel. „ I když jsem se snažil dát dětem první poslední, sám ten marný boj nedokážete vybojovat,“ řekl.

Více o neštěstí čtěte ZDE!

 V tomto domě zemřely tři děti (†1, †4, †9). Nepřežily požár

Video se připravuje ...

 

 

 



Přečtěte si
dametodokupy
21. 3. 2018 • 21:54

Proc to rika az ted? Proc to nenahlasil prislusnym uradum,aby tam provedli nejakou kontrolu?

-bello-
21. 3. 2018 • 11:25

A sousedé udělají sbírku, média taky a můžou se válet na kanapi dál.V čem dítě vyrůstá vidí i škola a pro některé děti je jediným možným řešením Klokánek a podobn, protože dítě v tomhle vychované nikdy nebude vedeno k práci a jen bude žádat podpory. Špína a bordel je neomlivitelná při jakémkoli počtu dětí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.