Rodinná tragédie na Znojemsku: Matka se zhroutila u domu smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rodinná tragédie na Znojemsku: Matka se zhroutila u domu smrti!

Nešťastná matka klečí před vyhořelým domem.
Nešťastná matka klečí před vyhořelým domem. (Foto Aha - Zdeněk Matyáš)

Vzlykající žena klečící na zemi za zadním nárazníkem auta. Taková scéna se včera dopoledne odehrála před vyhořelým domkem v obci na Znojemsku, ve kterém o den dříve zemřely tři děti (†1,†4,†9). Ta žena byla jejich matka…

Od rána se jí marně snažil najít starosta obce kvůli pomoci rodině. V době, kdy volal a posílal textovky, nešťastná žena klečela na zemi a bez ustání plakala. Jen pár metrů od místa, kde děti zemřely. „Jděte pryč, nevíte, co se stalo,“ opakovala bez ustání a marně se snažila utřít si tvář od líčidel. „Asi jí až teď došlo, co se stalo,“ řekl důchodce Pavel Komín bydlící naproti. Mladá žena nebyla schopná postavit se na nohy. Místní, kteří kolem prošli, se ani nesnažili zastavit a nabídnout ženě pomoc. „Přijít o tři děcka naráz, to je strašné,“ svěřila se starší žena s bicyklem.

Po zhruba půlhodině se objevilo taxi, z něhož vystoupila trojice nakrátko ostříhaných mladíků. „Vypadněte,“ řvali a hrozili na několik novinářů stojících opodál. Poté pomohli plačící ženě na nohy a společně vešli do domu.

Psi přežili

Se čtyřmi dospělými obyvateli přežili ohnivé peklo i dva psi, kteří našli útočiště v nevzhledném chlívku poblíž radnice. „Vypadají, že jsou v pořádku, jen občas kňučí. Tady ale zůstat nemůžou, je to jen provizorium,“ řekl starosta.

Na vině přímotop?

Po vesnici se rozšířila verze o tom, že za požárem v dětském pokojíčku stojí užívání přímotopu. „Bez komentáře,“ reagují hasiči a policie. Dům pochází ještě z první republiky. Předchozí majitelka zemřela, její syn se dostal do exekuce. Nový majitel ze Znojma obydlí pronajal této rodině, ale žádné opravy se tam neděly. „Měli tam elektriku, naopak plyn tam vůbec nebyl zavedený,“ řekla Aha! starosta.

Peníze pro vyhořelé

Obec na Znojemsku z rozpočtu vyčlenily 50tisíc na pomoc rodině. Dalších 25tisíc dostane rodina od charity. Při požáru zemřely tři děti, čtyři dospělí byli zranění. „Rodina má také nárok na státní mimořádnou okamžitou pomoc, kde lze získat dalších až 51tisíc, dalších 15 tisíc na pohřebné,“ doplnil starosta.



Přečtěte si
majojo
14. 3. 2018 • 09:37

Matka se vyspinkala a dorazila do akce, vlastní popelnicí (promiň škodovko). Nezapomněla se nalíčit, aby si měla co rozmazávat po obličeji a na ochranu před těmi, kdo by chtěli její představení předčasně ukončit, si přizvala pár robustních mlátiček. Tak co si o tom má jeden myslet? No samozřejmě, že matka je zhroucená. Ještě mohla zavolat do pojišťovny, kolik za to bude, že Petříku....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.