Sinice na Džbánu: Koupání zakázali! A vybírají vstupné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Sinice na Džbánu: Koupání zakázali! A vybírají vstupné!

Ani hrozba vyrážky, ekzému či střevních potíží neodradila lidi od koupání na koupališti Džbán.
Ani hrozba vyrážky, ekzému či střevních potíží neodradila lidi od koupání na koupališti Džbán.  (Aha – Martin Přibyl)

PRAHA - V přírodním koupališti Džbán se vykoupete »jen« za 70 korun. Na oplátku si můžete odnést vyrážku, ekzém i střevní potíže. Pražští hygienici označili koupání ve zdejší vodě plné sinic jako vyloženě nebezpečné!

V přírodním koupališti Džbán se vykoupete »jen« za 70 korun. Na oplátku si můžete odnést vyrážku, ekzém i střevní potíže. Pražští hygienici označili koupání ve zdejší vodě plné sinic jako vyloženě nebezpečné!

I přes vydání zákazu koupání je Džbán otevřený široké veřejnosti a vstupné stojí 70 korun. Nápis varující před pobytem ve vodě je přehlédnutelný a pro zahraniční turisty, kteří se tu i včera osvěžovali, naprosto nepochopitelný. Na otázku, proč je vybíráno vstupné, nám prodávající nebyl schopen odpovědět. Vysvětlit se to pokusil až provozovatel celého komplexu Bedřich Bort. „Máme ve správě pouze pláže. Vodní plochu má na starosti magistrát. Navíc lidi na nebezpečí upozorňujeme a případně jim radíme, aby se často sprchovali,“ dodal. To se však včera u brány koupaliště nedělo, muž u vstupu prodával lístky a na nebezpečí nikoho neupozorňoval. „O sinicích nic nevím. Teď nevím, jestli se mám vykoupat, ale asi ano, když je takové vedro,“ potvrdil neznalost situace Jan Neužil (18) chvíli poté, co zaplatil vstupné.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.