Koňský šampion - Vyběhal 3 miliony! Teď si užívá důchod | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Koňský šampion - Vyběhal 3 miliony! Teď si užívá důchod

Za současných tropů není větší rozkoše než vodní osvěžení.
Za současných tropů není větší rozkoše než vodní osvěžení. (pro Aha! – Michal Vlček)

SLUŠOVICE – Mohutný hnědák Bellaboy ještě před pár lety naháněl hrůzu všem soupeřům po celém Česku. Za svou kariéru dokázal ze šedesáti startů dvacetkrát zvítězit a svému majiteli tak vydělal téměř 3 miliony korun.

Vzhledem k výši finančních dotací dostihů u nás je to podle odborníků téměř neuvěřitelný výkon a Bellaboy se tak řadí k nejúspěšnějším koním, které kdy po českých závodištích běhali.

Dnes už však 13letý veterán jen spokojeně přežvykuje trávu na jedné ze slušovických pastvin. „Bellaboy je už pár let v důchodu a parádně si ho užívá. Občas se na něm svezou děti, jinak ale pouze lenoší a žebrá dobroty,“ prozradil na rovinového šampiona jeho současný opatrovatel Jan Demele, sám úspěšný dostihový jezdec. Bellaboy jako by chtěl dokázat, že ví, o čem se mluví, si hlasitým zařehtáním řekl o další jablko, kterých má pan Demele vždy plné kapsy. „Na jablka a mrkev je úplně vysazený, dokáže jich spořádat desítky,“ dodává Demele.

20.7.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.