Dívce 10x přehlédli nádor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dívce 10x přehlédli nádor!

Z břicha jí nádor odoperovali a mladá pacientka je na dobré cestě k uzdravení.
Z břicha jí nádor odoperovali a mladá pacientka je na dobré cestě k uzdravení. (Foto Facebook)

Přes dva měsíce ji sužovaly bolesti břicha, den ode dne jí bylo hůř. Jenže ač Kayleigh Donnelly (13) vyhledala lékařskou pomoc hned desetkrát, doktoři ji vždy ujistili, že má jen silnou zácpu a s projímadly ji poslali domů. Dívce přitom v těle bujel rakovinný nádor!

Kruté bolesti břicha začaly Kayleigh z anglického Lancasteru trápit už loni v lednu. Postupně se přidalo nadýmání, dívka si několik týdnů nedošla na záchod a cítila se mizerně. „Byla bledá jako stěna, bylo mi jasné, že to s ní nebude dobré. Ale praktický lékař nás poslal domů s tím, že má zácpu. Ujistil nás, že projímadla zaberou,“ líčí její máma Lorraine (38). „Nezabrala...“ dodala.

Už je po operaci
Za »obvoďákem« šla s Kayleigh v dalších týdnech ještě pětkrát, k tomu mu třikrát volala, aby mu popsala dceřin zhoršující se stav, ale vždy se stejným efektem. „Trvalo to do konce února. Pak jsme šli do specializovaného centra v Morecambe, ale tam nám řekli, že vyšetření na zácpu nedělají, a zase nás poslali domů,“ kroutí hlavou. Začátkem března se stav Kalyeigh zhoršil tak, že bolestí nemohla skoro ani mluvit. „Odvezla jsem ji na pohotovost a tam nám po vyšetření sdělili, že má na vaječnících třiceticentimetrový nádor, který už se rozšířil na játra, slezinu, střeva a pánev!“ šokuje Lorraine.
Její dcera, která je prý jednou z nejmladších pacientek s diagnostikovanou rakovinou vaječníků v historii, prodělala několik operací i chemoterapii a je na dobré cestě k uzdravení. „Doktoři, kteří nádor přehlédli, se nám omluvili, ale to nestačí. Vždyť mohla kvůli jejich laxnosti umřít,“ tvrdí Lorraine, která zvažuje žalobu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.