Zachránce Daniel Vepřek: Držel muži (75) hlavu nad vodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zachránce Daniel Vepřek: Držel muži (75) hlavu nad vodou!

Daniel držel seniorovi 15 minut hlavu nad hladinou.
Daniel držel seniorovi 15 minut hlavu nad hladinou. (Foto CaooPhotography, HZS)

„Jel jsem po hrázi a viděl jsem stopy, které vedly do vody. Zastavil jsem, seběhl po dolů a viděl ve vodě auto stojící na boku,“ začal popisovat hrdina Daniel Vepřek boj o život řidiče (75). Senior vjel se svým Opelem Zafira do rybníka v Bystřici na Benešovsku.

Drama se odehrálo v sobotu večer. Vozu ještě svítila světla a Daniel Vepřek si uvědomil, že je na místě první a pokud je někdo uvnitř, je jediný, kdo může pomoci. Neváhal a šel se rychle do auta podívat. Našel tam pod vodou staršího muže, který nedýchal.

„Vytáhl jsem mu rychle hlavu. Po chvíli přišly na hráz dvě dívky. Jedna mi držela dveře u auta a druhá volala sanitku,“ vzpomíná zachránce, který je povoláním řezbář. „Je to nepříjemný, když v ruce držíte mrtvolu, ale stále jsem měl pocit, že ho do té vody nemám házet zpátky. Proklepával jsem ho po zádech a po tváři,“ dodal. Záchranka dorazila do 15 minut, pak promočený Daniel nasel do auta odjel za rodinou domů.

V tomto autě byl řidič zaklíněný.

Záchranáři muže převezli s vážným zraněním do nemocnice, stále leží na oddělení ARO. Policisté zjišťují, co za nehodou stojí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.