Drama v Mladé Boleslavi: Pobodal pošťačku šroubovákem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drama v Mladé Boleslavi: Pobodal pošťačku šroubovákem

Po útoku zůstala na chodníku služební brašna přepadené pošťačky.
Po útoku zůstala na chodníku služební brašna přepadené pošťačky. (Foto Aha! – David Malík)

Krev prolila včera při výkonu služby pošťačka (47) v Mladé Boleslavi. Při roznášení zásilek ji v Jičínské ulici přepadl, pobodal a okradl lupič (53).

K incidentu došlo po půl desáté dopoledne pod okny základní školy. Podle informací Aha! zasadil útočník doručovatelce dvě rány šroubovákem nebo něčím podobným do obličeje. Svědkové uvedli, že silně krvácela. Utrpěla vážná poranění. „Po ošetření jsme ženu převezli na chirurgické oddělení mladoboleslavské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Po stopě pachatele, který utekl i s ukořistěnými penězi, policie ihned vyrazila. „Zhruba po dvou hodinách byl podezřelý v Mladé Boleslavi zadržen,“ uvedla mluvčí mladoboleslavské policie Lucie Nováková. Jak vysokou finanční částku lupič ukradl a zda u něj obnos našli, neupřesnila.

Práci policistů na místě činu sledovali o přestávce z okna žáci základní školy.


Útoky jsou výjimečné
Doručovatelé se podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka stávají oběťmi lupičů jen výjimečně.  Poslední podobné přepadení, jako se odehrálo včera v Mladé Boleslavi, registrovala Česká pošta v roce 2012. Tehdy ale nakonec vyšetřování ukázalo, že loupež údajné oběti fingovaly, aby získaly peníze.

V Mladé Boleslavi při přepadení pobodali pošťačku: Po útočníkovi policie pátrá.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.