Loupežní vrazi v Horusicích: Oběti ubili trubkou a výfukem od auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Loupežní vrazi v Horusicích: Oběti ubili trubkou a výfukem od auta

Ukrajinci před táborským soudem.
Ukrajinci před táborským soudem. (Foto Aha! – V. Hradská)

Brutálně je ubili! To včera vypověděl svědek Lukáš M., který přežil loupežné přepadení komanda Ukrajinců v Horusicích na Táborsku. Majitel firmy a jeho švagr zemřeli na následky zranění.

Ukrajinci údajně hrozili majiteli smrtí. „Když dáš peníze, budou živí. Když nedáš, budou mrtví!“ podle svědků opakoval jeden z pěti lupičů, kteří maskovaní v kuklách a lékařských rouškách vtrhli do dílny, odkud si nakonec odnesli 328 tisíc korun. „Surově nás bili, zkopali a svázali. Jeden z nich nás stále hlídal s pistolí,“ řekl soudu Lukáš M. Soudce ukázal některé z vražedných nástrojů, které lupiči použili. Švagra majitele ubili výfukem, další oběti bili trubkou. „Majitel jim nabízel peníze, hlavně ať nás nechají. Je to ale nezajímalo a začali ho bít. Slyšel jsem, jak sténá. Teprve pak i s ním odešli do domu,“ uvedl včera Lukáš M.

Násilníci použili při přepadení i tuto ohnutou trubku.

Co se stalo
Dne 16. září 2015 večer vtrhlo pět mužů v kuklách do malé firmy na výrobu součástek do historických motocyklů. Osm lidí brutálně zbili a svázali, včetně manželky majitele dílny. Podle policie si vražedné komando přijelo do Horusic pro peníze. Odvezli si 328 tisíc. Majitel firmy a jeho švagr po přepadení zemřeli. Těžce zraněn byl i syn vlastníka.

Tři uprchli
Na lavici obžalovaných sedí dva členové vražedného komanda Róbert S. (33) a Ivan I. (37). Dalším třem se po činu podařilo uprchnout na Ukrajinu a policie je dosud nedopadla.

Soudce ukazuje výfuk, kterým byl jeden z mužů ubit k smrti.

Na video ze soudní síně se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.