Krajta lezoucí ze záchodu není jen legendou: K sousedům se připlazil Oloušek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Krajta lezoucí ze záchodu není jen legendou: K sousedům se připlazil Oloušek!

Záchod obsadila krajta.
Záchod obsadila krajta. (Foto ara)

Hady to doma občas přestane bavit a vydají se zkoumat sousední byty. Třeba Olouška, krajtu kobercovou, už sousedi dobře znají.

Pražští strážníci v posledních dnech chytali krajty hned dvě. V prvním případě šlo o krajtu kobercovou, ve druhém o krajtu královskou. Hadi nejčastěji prolezou stoupací šachtou nebo záchodovým potrubím. Pod vodou vydrží i několik minut! Šachtou za toaletou prolezl i krajťák Oloušek, majitele bytu však nepřekvapil. „Kdyby nebyl soused pryč, ani bych vás nevolal. Už k nám prolezl asi třikrát, takže víme, že není jedovatý. Mně nevadí, já jsem v klidu. Manželka? Ta si taky časem zvykne,“ konstatoval suše. Naposledy policie chytala krajtu královskou, a jak se to dělá? „Za ta léta poznám nejedovatého hada. Toho beru i holou rukou, jen někdy si vezmu rukavice. Když si nejsem jistý, hodím na něj hadr nebo použiji tyč se speciálním koncem,“ popisuje Tomáš z odchytové služby.

Loni naštěstí žádný nalezenec jedovatý nebyl. Rozhodně je ale dobré vědět, jakého domácího mazlíčka váš soused chová!

Jedovatá naštěstí nebyla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.