Při opilecké rvačce zranil Jiří S. (22) muže (44): Napadený umíral rok a půl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Při opilecké rvačce zranil Jiří S. (22) muže (44): Napadený umíral rok a půl

Jiří S. u soudu, který řeší rvačku s následkem smrti jeho protivníka.
Jiří S. u soudu, který řeší rvačku s následkem smrti jeho protivníka. ( Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Rok a půl sváděl v nemocnici boj o život Milan Š. (+44) po rvačce před barem v Úpici na Trutnovsku, než ho prohrál. Z jeho smrti se nyní zpovídá u soudu Jiří S. (22).

Muži se porvali v opilosti na chodníku před barem, v němž měli před tím slovní roztržku. „On začal, ale netrefil se, jak jsem uhýbal. Já ano, ale nechtěl jsem mu ublížit. Jen jsem se bránil,“ přiznal vysoký štíhlý mladík tři rány pěstí mířené na hlavu protivníka. Ty skončily pádem a úderem Milana Š. o dlažbu. Upadl do bezvědomí a v souvislosti s vážným zraněním hlavy se u něj později rozvinul zápal plic, který měl za následek jeho úmrtí.

„Nedokážu posoudit, jestli za to, co se stalo, můžu já. Krev ale byla jinde, o 10 metrů dál od místa, kde byla potyčka,“ stavěl se k obvinění muž obžalovaný z ublížení na zdraví s následkem smrti, za který mu hrozí až 10letý trest.
Rozsudek soud vynese zřejmě již dnes.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.