Případ rozřezané dívky: Policisté už mají většinu kusů těla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Případ rozřezané dívky: Policisté už mají většinu kusů těla!

Chlapec ukazuje místo u gymnázia, kde se našly části těla mladé ženy.
Chlapec ukazuje místo u gymnázia, kde se našly části těla mladé ženy. (: ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM – Ostatky mladé zavražděné ženy se v ústecké čtvrti Severní Terasa nalezly téměř všechny. Kromě hlavy byly v pytlích schovaných ve křoví poblíž gymnázia i ruce, vnitřnosti a nohy.

Ostatky mladé zavražděné ženy se v ústecké čtvrti Severní Terasa nalezly téměř všechny. Kromě hlavy byly v pytlích schovaných ve křoví poblíž gymnázia i ruce, vnitřnosti a nohy. Tělo dívky, které bylo podle policie mezi 17 až 20 lety, musel někdo zhruba před třemi týdny rozčtvrtit a pak ukrýt v několika pytlích do křoví.

Místní děti prý o nálezu zapáchajících pytlů informovaly městskou policii už před čtrnácti dny, ta ale nálezu nevěnovala dostatečnou pozornost. „Mysleli jsme, že je to mrtvý pes. Můj kamarád volal městskou policii a ta mu řekla, že se o to nemá starat,“ řekla Klára Neufusová (14), která hrůzný nález společně se sestrou Terezou (12) ohlásila policii. „Na lince 112 nám dokonce vynadali, ať si neděláme srandu,“ doplnila dívka. Podle mluvčího ústecké městské policie Jana Novotného ale strážníkům nikdo v souvislosti s nálezem těla nevolal.

O několik dní později pytel s částmi těla roztrhla zvířata, a když se děti v sobotu do křoví vrátily, poznaly, že se jedná o lidské ostatky. Jejich otec okamžitě zavolal státní policii, která na případ uvalila informační embargo. „Podle vyšetřovatelů není žádoucí, aby se o případu dále cokoliv zveřejňovalo. Není možné potvrdit ani to, které části těla se nalezly a po kterých se stále pátrá,“ řekla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Lidé na největším ústeckém sídlišti jsou nálezem zaskočeni. Překvapilo je, že někdo ostatky těla schoval uprostřed sídliště, jen několik desítek metrů od nejbližšího panelového domu. „Teď se bojíme pouštět děti ven,“ řekla Aha! místní obyvatelka Zdena Tichá (38).

Soudní lékař určil, že mrtvou je mladá žena ve věku zhruba 17 až 20 let, vysoká byla maximálně 170 cm, zřejmě plnoštíhlé postavy. Měla hnědé kaštanové mírně zvlněné vlasy v délce zhruba na ramena, asi třicet centimetrů dlouhé. Žena měla drobný obličej, na pohled zdravý souměrný chrup a zřejmě nosila náušnice – v levém boltci tři a v pravém jednu. Kriminalisté stále pátrají v evidencích pohřešovaných po celé republice, zatím ale bezvýsledně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.