Velká Británie oslavuje hrdinu od dálniční policie: Udržel dodávku visící z mostu! Holýma rukama... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Velká Británie oslavuje hrdinu od dálniční policie: Udržel dodávku visící z mostu! Holýma rukama...

Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku holýma rukama.
Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku holýma rukama. (Foto Profimedia.cz)

Musí mít sílu jako mýtický Herkules! Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku, které po nehodě už už přepadávala přes dálniční svodidla z mostu. Zachránil tak život uvnitř uvězněnému řidiči.  

K dramatické nehodě došlo v sobotu na dálnici nedaleko Leedsu. Řidič bílé dodávky nezvládl řízení, s vozidlem narazil do svodidel a obrátil ji na bok tak, že napůl visela z mostu nad rušnou dálnicí A1. Zraněný řidič zůstal zaklíněný ve zdemolovaném vozidle a nemohl se vysoukat ven.

Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku holýma rukama.

Měl štěstí, že první na místě nehody byl zkušený dálniční policista Martin Willis. Důstojník rychle vyhodnotil, že řidič v dodávce přežije, spíš ale hrozí, že se dodávka zřítí z mostu. Zavolal posily, ale mezitím se vší silou opřel o kolo vozu. Držel ji tak dlouho, dokud nedorazili hasiči s těžkou technikou, pomocí které byla nakloněná dodávka nejprve zajištěna lany a pak překlopena zpět na kola.

Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku holýma rukama.

Řidič přežil

„Bylo to děsivé. Vozidlo se ve velkém větru naklánělo čím dál víc z mostu. Pověsil jsem se oběma rukama na jedno kolo, které trčelo ve vzduchu. Litoval jsem, že nemám rukavice, protože drobně sněžilo a mně brzy začaly zábst ruce. Neumíte si představit, jak se mi ulevilo, když se objevili další muži v uniformách. Myslím, že déle bych už to auto neudržel, rychle mi docházely síly,“ uvedl Willis. Vyproštěný šofér byl převezen do nemocnice, kde zjistili, že nemá zranění, která by ohrožovala jeho život. Willis bude zřejmě navržen na vyznamenání, jako každý hrdina se ale skromně brání: „Nejsem žádný Superman. Dělal jsem jenom svou práci,“ uvedl.

Britský policista Martin Willis držel 15 minut dodávku holýma rukama.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.