Sexuolog zavinil nehodu, při které zemřeli dva lidé: Soud vynesl rozsudek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Sexuolog zavinil nehodu, při které zemřeli dva lidé: Soud vynesl rozsudek!

Sexuolog Petr Weiss
Sexuolog Petr Weiss (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Nevěnoval se řízení auta! To byla podle soudu příčina tragédie, kterou loni na Pelhřimovsku zavinil známý sexuolog Petr Weiss (62). Ten za nehodu včera dostal podmínku a dvouletý zákaz řízení.

Weisse soud potrestal za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví. Sexuolog se loni v září svým jaguárem mezi obcemi Rynárec a Houserovka střetl s protijedoucím Fordem Fokusem.

Dva mrtví

Řidič Jaroslav Š. (†55) zemřel namístě, dcera Tereza (†25), která na zadním sedadle nebyla připoutána, zemřela o dva dny později v nemocnici. Těžce zraněna byla i řidičova manželka (49) na místě spolujezdce. Podle soudu nehodu jednoznačně zavinil Petr Weiss. „Plně se nevěnoval jízdě vozidla, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem,“ popsal soudce Jiří Zach. Rozsudek si vyslechli pouze advokáti, sám sexuolog včera k soudu nepřišel.

Špatná silnice?

Weissův právník tvrdil, že za nehodu mohl špatný stav silnice, jejíž krajnice je snížená o 30 centimetrů. „Kdyby vozovka v místě nehody byla v pořádku, k této situaci by nedošlo,“ argumentoval Josef Vostřejš, který místo nehody označil za past na řidiče. Rozsudek je zatím nepravomocný, všechny strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Chtějí 20 milionů

Pozůstalé, kteří požadují odškodné ve výši 20 milionů korun, soud odkázal k občansko-právnímu řízení. „Zcela určitě využijeme práva a odškodné budeme vymáhat cestou občansko-právního řízení,“ řekl bezprostředně po vyhlášení rozsudku zmocněnec rodiny Jan Cholenský.

Sexuolog Petr Weiss u soudu kvůli tragické nehodě:

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.