Sexuolog Weiss zavinil smrt Jaroslava (†55) a Terezky (†25)! Polehčující okolnost? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sexuolog Weiss zavinil smrt Jaroslava (†55) a Terezky (†25)! Polehčující okolnost?

Sexuolog Petr Weiss
Sexuolog Petr Weiss (Foto Aha! – Daniel Černovský, aktu.cz, ara)

Obviněn! Až šest let vězení hrozí sexuologovi Petru Weissovi (62). Loni podle vyšetřovatele zavinil nehodu, na jejíž následky zemřel Jaroslav Š. (†55) a jeho dcera Terezka (†25). Korunní svědkyní v případu bude dívčina máma Jaroslava (49), která v autě také seděla.

Sexuolog se podle policie dostatečně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost stavu silnice. „Prověřování případu bylo složité a časově náročné, a to především s ohledem na vypracování znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.


Nabídka peněz
Weiss včera Aha! potvrdil, že kromě omluvného dopisu pozůstalým nabídl i finanční odškodnění a pomoc. „Učinil jsem tak krátce po nehodě, doposud se ale nikdo neozval,“ uvedl sexuolog a dodal: „Rozhodně to nedělám kvůli zmírnění trestu, to ne!“ Do soudu nic dalšího říct nechtěl.

Nepřipoutaná?
Zdroj Aha! uvedl, že v době nehody Terezka, která seděla na zadním sedadle fordu, nebyla údajně připoutaná. Náraz ji vymrštil a tím si měla způsobit vážná poranění. Na dotaz, zda se znalecké posudky připoutání osob ve voze věnovaly, odmítla policie odpovědět. „Nebudeme se v průběhu vyšetřování vyjadřovat k tomu, zda někdo byl, či nebyl upoután bezpečnostními pásy,“ řekla Čírtková.
Advokát Černý: Může ovlivnit trest!
„U hrubých nedbalostí, například pokud řidič předjíždí v místě, kde je to zakázáno a způsobí nehodu, se detaily, jako jestli byli v autě všichni připoutaní, neřeší. V těchto případech bývají soudy přísné,“ vysvětlil advokát Jan Černý. A v ostatních případech? „Znalec musí určit, zda by ke smrti došlo i v případě, že by všichni byli připoutaní, nebo zda by došlo pouze ke zranění či by vyvázli bez následků. Pak může tato skutečnost mít vliv i na výši trestu,“ dodal.

Co se stalo?
Řidič Jaguaru XP Petr Weiss 16. září 2016 kolem 17:00 jel od Rynárce směrem k obci Houserovce na Jihlavsku. Při projíždění zatáčkou se pravými koly dostal mimo silnici. Lekl se, chtěl se vyhnout vjetí do příkopu, ale přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím Ford Focus. Na místě zemřel jeho řidič Jaroslav Š. a v nemocnici jeho dcera Terezka. Dlouhé týdny ležela ve špitále matka Terezky Jaroslava, která seděla na místě spolujezdce.


Jaroslava chtěla pomoci, nemohla!
Jaroslava podle záchranářů vědomí ztratila až po naložení do vrtulníku, který ji transportoval do nemocnice. „Ona vše viděla, dokonce bezprostředně po střetu zkoušela svému muži tep,“ uvedl svědek s tím, že ve vraku byla zaklíněna. V polovině ledna nastoupila zpět do zaměstnání. „Je to psychicky velmi silná ženská. Hodně jí asi pomohl i návrat zpět do kanceláře. Často tu venčí své dva psy,“ říká jedna z jejích sousedek.

Víte, že...
...řidič je povinen připoutat se za jízdy bezpečnostním pásem, a stejně tak tuto povinnost mají všichni jeho spolucestující?
...pásy jsou i pro těhotné, ramenní pás má být veden přes hrudník, mezi prsy a spodní pás se posune co nejníže pod břicho?

Sexuolog Petr Weiss o nevěře:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.