Obžaloba sexuologa Weisse: Za nehodu mu hrozí 6 let vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Obžaloba sexuologa Weisse: Za nehodu mu hrozí 6 let vězení!

Ford rozstřelil luxusní Jaguar XP známého sexuologa.
Ford rozstřelil luxusní Jaguar XP známého sexuologa. (Foto Aha! – Daniel Černovský, aktu.cz, ara)

Dlouhých deset měsíců trvalo pelhřimovským kriminalistům vyšetřování tragické nehody sexuologa Petra Weisse (62). Při ní loni v září zahynuli na Pelhřimovsku dva lidé a další spolucestující byla těžce zraněna. 

„Řidič osobního vozidla Jaguar XF čelí obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až šesti let,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že spis vyšetřovatelé předali pelhřimovskému státnímu zástupci.

Loni 16. září při průjezdu levotočivou zatáčkou profesor psychologie Weiss vyjel pravými koly mimo silnici, strhl řízení, aby nevjel do příkopu a přejel s vozidlem do protisměru. Tam se čelně střetl s projíždějícím osobním vozidlem Ford Focus s tříčlennou posádkou. Následky byly fatální.

Řidič Jaroslav Š. (†55) podlehl svým zraněním namístě. Na zadním sedadle utrpěla těžká zranění jeho dcera Terezka (†25), která zemřela po převozu do nemocnice. Manželka (49), která v okamžiku nehody seděla vpředu na místě spolujezdce, strávila s těžkými zraněními v nemocnici řadu týdnů.

Obviněný: Ať soud rozhodne spravedlivě
„Budu nyní čekat, až bude soud a ten rozhodne,“ řekl včera Aha! obviněný Weiss, který zprávu o předání spisu státnímu zástupci přijal v klidu. „Já jsem se s rodinou snažil navázat kontakt, vyjádřil jsem jim velkou lítost. Teď ať rozhodne soud spravedlivě,“ dodal.

Na video s Petrem Weissem se podívejte zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.