Nejlepší workouterka Česka: Pavlína (18) začala cvičit kvůli klukovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejlepší workouterka Česka: Pavlína (18) začala cvičit kvůli klukovi!

Zajímavá sestavička!
Zajímavá sestavička! (Helena Lacinová)

Při pohledu na zdánlivě křehkou blondýnku Pavlínu Šulistovou (18) z Jirkova málokoho napadne, že je aktuálně nejlepší českou workouterkou. Tedy poulič- ní sportovkyní a mistryní Česka 2017. A to začala cvičit na veřejném hřišti teprve před dvěma lety. Kvůli klukovi, který se jí líbil.

„Na začátku jsem na workoutové hřiště v Jirkově začala chodit spíš pózovat než cvičit, protože se mi tam líbil jeden kluk,“ zavzpomínala Pavlína na říjen 2015. Ani Zdeňku Krausovi (19) nebyla lhostejná a začali spolu chodit, přičemž ji mladík přivedl do chomutovského týmu Street Hard Workes. Na hřišti si trenér všiml, že dívka má na silový sport talent a začal se Pavlíně věnovat. „Za rok a tři čtvrtě mě dovedl k vítězství,“ řekla.

Pavlína vzdala volejbal, kterému se věnovala, a začala se věnovat jen workoutu. Za hezkého počasí trénuje na veřejném hřišti v Chomutově denně. Do fitka nechodí. „Když mám potřebu se protáhnout, udělám stojku klidně i ve škole na chodbě,“ zasmála se pů- vabná slečna. Pavlínini rodiče byli zpočátku proti, aby tolik hodin trá- vila tréninky. Měli strach, aby nezanedbávala střední školu, studuje na sociální pracovnici. Po nominaci na mistrovství světa do Moskvy uvěřili, že má talent. „A začali mě podporovat,“ přiznala nadšeně Pavlína.

V červenci byla na světovém šampionátu ve workoutu v Moskvě. „Do finále jsem se nedostala, ale světové špičky mě chválily, že jsem dobrá. To mě potěšilo,“ řekla nadějná sportovkyně. „Na šampionát jsem jela se silovou sestavou, v Česku se víc klade důraz na sílu. Ve světě chtějí víc dynamiky, kterou jsem původně cvičila, ale vytýkali mi ji. Špatně jsem si to načasovala,“ vzala optimisticky výsledek. Věří, že uspěje příště.

Co je Workout

( trénování, hovorově venkovní fitness) je sportovní aktivita využívající váhu těla, která zahrnuje různé cviky na veřejných hřištích, především na hrazdě či bradlech. Důraz je kladen na rozvoj síly a vytrvalosti. Lidé, kteří se workoutem zabývají, si říkají různě. Workouteři, pouliční (street) sportovci atp. Workoutová hřiště města zřizují, aby toto sportování bylo dostupné všem.

Přečtěte si
ivoadler
6. 10. 2017 • 18:19

Je top jen plané předvádění se. Work-outerka?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.