Spolupracoval Andrej Babiš s StB? Rozsudek před volbami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Spolupracoval Andrej Babiš s StB? Rozsudek před volbami!

Spolupracoval Andrej Babiš s StB?
Spolupracoval Andrej Babiš s StB? (Blesk - Jakub Poláček)

Spolupracoval šéf hnutí ANO Andrej Babiš (63) coby agent Bureš s StB, či nikoliv? Verdikt vynese dva týdny před českými parlamentními volbami Slovenský ústavní soud.

Ústavní soudci včera na veřejném zasedání projednali stížnost Ústavu paměti národa (ÚPN) proti slovenským soudům, které konstatovaly Babišovu nevinu. Archivní dokumenty tvrdí, že Babiš se v roce 1980 stal takzvaným důvěrníkem StB a že ho o dva roky později ke spolupráci s tajnou policií coby agenta s krycím jménem Bureš získal nadporučík StB Július Šuman. Ten ovšem u okresního soudu prohlásil, že tato informace není pravdivá a že Babiš k StB naverbován nebyl. Tuto i další výpovědi rozporuje právní zástupce ÚPN Pavol Poláček: „V kauze Babiš se soudy dopustily opakovaného závažného pochybení, když vypovídali bývalí příslušníci StB, aniž byli zbaveni mlčenlivosti. Verdikt Ústavního soudu se Babiš, který jakoukoliv spolupráci s StB odmítá, dozví 12. října.

Byl i u Zemana
Babiš měl včera napilno. Odpoledne se totiž stavil za prezidentem Milošem Zemanem (72) na Hradě. Probírali spolu mimo jiné kauzu financování farmy Čapí hnízdo, kvůli níž Babiše Sněmovna vydala k trestnímu stíhání. Prezident mu prý zopakoval, že jmenuje premiérem vítěze voleb, ať už bude stíhaný, či ne.



Přečtěte si
-bello-
15. 9. 2017 • 09:36

Materiály se ztratily nebo co ? Zajímavá je otázka, co by s nima bylo, kdyby ti estébáci řekli o vůdci ANO, že ano

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.